Igor Cobileanski, invitat la Cinema Arta pentru a povesti despre cinema-ul basarabean

by Andreea Radu

Retrospectiva Filmului Românesc revine săptămâna aceasta la Cinema Arta la a treia ediție a programului și îl aduce în fața publicului arădean pe îndrăgitul regizor Igor Cobileanski.

De data aceasta punem lupa pe cei mai importanți și promițători regizori din Republica Moldova, care aduc o perspectivă diferită asupra lumii în care trăim, cea a realității basarabene, de cele mai multe ori înțesată de umor!

Așadar, miercuri, 23 mai, de la ora 20.00, vom descoperi împreună o față cu totul și cu totul diferită a cinematografiei autohtone la Cinema Arta în cadrul celei de-a treia ediții a programului Retrospectiva Filmului Românesc.

Capul de afiș al serii este regizorul Igor Cobileanski, cu care ne-am dorit să stăm de povești chiar de la prima proiecția realizată de CitiZenit la Cinema Arta (proiecția lungmetrajului Afacerea Est).

Regizorul, cunoscut din anii 2000 mai ales pentru savurosul scurtmetraj „Când se stinge lumina“ (sau „filmul ăla cu becul“), va sta la discuții cu publicul arădean după proiecție.

Retrospectiva Filmului Românesc este un program de filme, prezentări şi discuţii prin care ne propunem să promovăm autori şi pelicule care au marcat istoria cinematografiei naţionale, dar şi să creionăm parcursul industriei filmului din România.

Proiecțiile din cadrul Retrospectivei Filmului Românesc se desfăşoară în perioada martie-decembrie 2018.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Intrarea este liberă!

Program:

Chers amis (2017)/regia: Valeriu Andriuță; durată: 20 min;

Paparuda (2015)/regia: Lucia Lupu; durată: 15 min;

Ecouri (2015)/regia: Dumitru Grosei; durată: 17min;

Colecția de arome (2013)/regia: Igor Cobileanski; durată: 14 min;

Când se stinge lumina (2006)/regia: Igor Cobileanski; durată: 8 min;

Sașa, Grișa și Ion (2006)/regia: Igor Cobileanski; durată: 11 min;

Plictis și inspirație (2007)/regia: Igor Cobileanski; durată: 11 min;

Atașat:  Afișul Retrospectivei Filmului Românesc III, 23 mai;

Facebook Comments