Ieși cu patrupedul la plimbare? Amendă de până la 2.000 de lei dacă nu respecți regulile

by Dana B.

Weekendul trecut, poliţiştii locali arădeni au desfăşurat o acţiune de informare şi control privind respectarea prevederile HCLM 208/2011, respectiv reglementările privind circulaţia animalelor cu stăpân pe domeniul public.

Acţiunea s-a desfăşurat în mai multe zone din municipiu, preferate de arădeni pentru a-şi plimba patrupedele. Este vorba despre Parcurile Copiilor, Aventura Voinicilor, Mihai Eminescu,  Parcul 23 august şi Parcul Pădurice, dar şi Cartierul Aurel Vlaicu şi Faleza Sud.

28 de deţinători de câini au fost verificaţi cu această ocazie.  Dintre aceştia 4 au fost sancţionaţi contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor în vigoare.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 208/2011, însoţitorii animalelor de companie plimbate pe aleile dintre blocuri, faleza Mureşului sau în parcuri, trebuie să poarte cu ei:

(a) o pungă de hârtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalului şi

(b) un recipient de 1 l plin cu apă curată, cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal.

Mai mult decât atât sunt interzise următoarele activităţi:

(a) lăsarea animalelor să urineze pe arborii tineri, arbuşti, aranjamente florale;

(b) păscutul animalelor pe spaţiile verzi;

(c) hrănirea sau adăparea animalelor pe domeniul public dacă acest lucru produce disconfort populaţiei;

(d) amenajarea de adăposturi improvizate pe domeniul public sau privat cu ieşire pe domeniul public cu excepţia hrănitoarelor pentru păsări sălbatice;

(e) deranjarea liniştii în zonele destinate relaxării şi în orele de noapte;

(f) tranzitarea spaţiului public de către animalele de tracţiune, animalele crescute în interes economic sau animale exotice în afara traseelor special desemnate şi a zonelor stabilite pentru organizarea de evenimente;

Amenzile pentru  nerespectarea acestor reguli sunt cuprinse între 700 şi 1800  lei, iar în unele situaţii pot fi chiar mai mari, situându-se între 1500 şi 2000 lei.

Facebook Comments