ICIM scapă de marea rivală, în sezonul viitor

by Sorin Haut

Echipa feminină de baschet CSM Târgoviște, clasată pe locul patru în campionatul trecut, nu va participa la ediția 2017-2018 a Ligii Naționale, din cauza faptului că nu poate utiliza o formație competitivă, a anunțat clubul, într-un comunicat.

”Având în vedere problemele cunoscute și mult discutate, izvorâte din sancțiunile impuse de BAT (Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic de la Geneva), FIBA și FR Baschet, urmare a nesoluționării litigiului pe speța CSM Târgoviște — George Dikeoulakos, dar și a faptului că suntem în imposibilitatea de a forma o echipă competitivă pentru a juca meciurile din Liga Națională de Baschet Feminin, Cupa și Supercupa României, în urma numeroaselor încercări, discuții și analize, a fost luată hotărârea de a nu participa la aceste competiții în sezonul 2017/2018”, se arată în comunicatul semnat de președintele clubului, prof. Ciprian Prisăcaru.

”Menționăm că am solicitat Federației Române de Baschet înscrierea echipei în Liga I (al doilea eșalon valoric), având stabilit ca obiectiv promovarea, cu speranța rezolvării situației sportive până la acel moment”, mai precizează clubul.

Biroul Federal al Federației Române de Baschet a decis, în luna iunie, să permită înscrierea echipei de senioare a CSM Târgoviște în viitoarea ediție a Ligii Naționale, dar echipa dâmbovițeană nu va putea efectua transferuri.

CSM Târgoviște a fost sancționată în 2014 de Tribunalul Arbitral Baschetbalistic de la Geneva (BAT) să-i achite fostului antrenor George Dikeoulakos suma de 75.500 euro plus o penalitate de întârziere de 5% pe an, iar agenților și avocaților acestuia suma de 28.250 euro.

În anul 2015, tot BAT a decis că CSM Târgoviște trebuie să-i plătească fostei jucătoare Ivanka Matic suma de 30.000 euro plus o penalitate de întârziere de 5% pe an și 3.250 euro costuri de judecată.

Tot în 2015, FIBA a amendat clubul cu suma de 10.000 de franci elvețieni pentru neachitarea sumelor impuse de BAT, în dosarul 0383/13 pe speța Dikeoulakos.

În data de 16 ianuarie 2017, Biroul Federal al Federației Române de Baschet a decis să interzică total clubului efectuarea de transferuri, anunțând că dacă nu își va achita datoriile în cele două cazuri clubul riscă să nu fie înscris în următoarea ediție de campionat.

Pe 26 ianuarie 2017, George Dikeoulakos a acționat clubul CSM Târgoviște în instanță. Dosarul are numărul 475/120/2017 și se află pe rolul Tribunalului Dâmbovița, având ca obiect ”recunoașterea înscrisurilor și hotărârilor străine”.

CSM Târgoviște nu poate efectua transferuri, cu excepția jucătoarelor care începând cu data sancțiunilor (anul 2014) au jucat doar în Liga Națională din România. (foto: baschetarad.ro)

AGERPRES

Facebook Comments