ICIM pierde cu ultima clasată! Criză pentru “galben-albastre”

by Sorin Haut

FCC ICIM contabilizează a treia înfrângere la rând, din tot atâtea meciuri, în Grupa Roşie a Ligii Naţionale de baschet feminin! Echipa pregătită de Milijan Medvedj a reuşit „performanţa” de a pierde astăzi pe terenul ultimei clasate, Universitatea Cluj-Napoca, echipă ce avea până la ora jocului o singură victorie în 12 partide disputate în actuala stagiune, practic cel mai slab start de sezon din istoria clubului de pe Someş.

Studentele de pe Someş dau însă semne de revenire şi pentru resuscitare a fost nevoie de o adversară precum ICIM, care parcă nu se mai regăseşte de la sfârşitul anului trecut, când a pierdut de două ori consecutiv pe teren propriu, cu CSM Târgovişte şi Olimpia Braşov. Plecările americancelor Harrison şi Burdgess au lăsat-o descoperită pe ICIM în zona pivoţilor, iar acest aspect s-a resimţit din plin chiar şi în faţa celei mai slabe echipe de până acum a grupei.

Învinsă de două ori în prima parte a campionatului de FCC ICIM, ambiţioasa formaţie a Clujului şi-a luat revanşa. Debutul nu anunţa nici pe departe desfăşurarea ulterioară a jocului, cu un prim sfert dominat autoritar de Hadzovic şi colegele sale, 25-14 în favoarea Aradului. Gazdele au reuşit să mai reducă din handicap până la pauza mare, dar după 20 de minute era 37-30 pentru ICIM.

După un sfert trei echilibrat, adjudecat tot de „U”, cu 19-17, a urmat un final de coşmar pentru arădence, câştigat de alb-negre cu un incredibil 25-16, scor final 74-70. După 70-63 cu două minute înaintea finalului, galben-albastrele au mai avut puterea să revină la 72-70, dar două libere transformate de Morse au pus capăt partidei.

Stranierele trupei universitare au fost în zi de graţie, Morse şi Begenisic reuşind împreună 50 de puncte, câte 25 fiecare. Medvedj nu a găsit antidotul pentru a le opri, un alt aspect interesant fiind faptul că pentru gazde au mai punctat, pe lângă cele două, doar trei jucătoare: I.Părău 10, Bot 10 şi Cenean 4.

De partea celalată s-au remarcat aceleaşi Hadzovic şi Dzombeta, cu 20 (1×3), respectiv 17 puncte, secondate de Fodor, 14 puncte (2×3). În rest evoluţii şterse: Neagu 9, Ardelean 4, Deura 4, Ciotir 2 şi Mercea. Diferenţa s-a făcut însă sub panouri, acolo unde Universitatea a reuşit 51 de recuperări, faţă de doar 29 ale ICIM-ului.

Înfrângerea – în chiar primul meci al anului – atârnă greu de tot la moral, iar FCC ICIM ratează şansa de a-şi securiza locul 5 înainte de play-off, pentru care va trebui să mai transpire. Mai grav e că jocul nu funcţionează, transferurile se lasă aşteptate, iar situaţia din clasament devine tot mai complicată.

E clar că oficialii arădeni trebuie să se mişte repede pentru a mai aduce măcar un pivot de valoare. Nu de alta, dar urmează cele mai grele partide, cu primele două clasate, campioana Sepsi şi viceliderul CSM Satu Mare, care vin în următoarele două week-enduri la Arad.

Foto: Kurunczi Ferenc

Facebook Comments