Hidroelectrica, mesaj de avertisment pentru români! Tentativă de fraudă de tip deepfake

by Andreea Radu

Compania Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă online de tip deepfake. Clipuri includ persoane publice, artiști și vedete TV, promovând în mod fals tranzacționarea acțiunilor companiei Hidroelectrica. ”Subliniem cu fermitate că aceste conținuturi sunt frauduloase și induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalități în tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înșelarea celor atrași de posibilitatea obținerii facile a unor câștiguri financiare substanțiale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Specialiștii recomandă publicului să fie extrem de precaut și să țină cont de următoarele sfaturi:

  • Evitați încărcarea datelor personale sau informațiilor bancare pe platforme online care promit câștiguri exagerate în urma tranzacționării acțiunilor Hidroelectrica.
  • Raportați conținuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificați.
  • Colaborați cu platformele pentru a elimina rapid aceste informații nefondate.
  • Nu vă lăsați înșelați de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre.

”Subliniem și clarificăm faptul că aceste declarații nu sunt reale și nu reflectă opiniile sau poziția reală a personalităților respective. Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor și publicului larg și colaborează cu autoritățile pentru investigarea și contracararea oricăror acțiuni ilegale care afectează numele și imaginea companiei”, a mai transmis Hidroelectrica.

Hidroelectrica informează asupra apariției în mediul online a unor imagini contrafăcute de tip „deepfake” cu persoane publice, artiști sau vedete TV care promovează tranzacționarea acțiunilor societății.

Vă recomandăm să:

  • nu încărcați datele personale sau informațiile bancare pe platforme online care promit câștiguri false;
  • raportați conținuturile false publicate în mediul online;
  • nu vă lăsați înșelați de „citate” asociate cu diverse nume celebre. Vă transmitem că acestea nu sunt reale”, au transmis reprezentanții Hidroelectrica într-o postare pe Facebook.

 

Facebook Comments