Hidratant, antioxidant, anti-imbatranire… Orezul este noul ingredient vedetă în îngrijirea pielii

by webeditor

Prețiosul „bob de viață” prezintă toate argumentele pentru a te abona la meniul de îngrijire a feței și părului.

Oare este noua mâncare care pleacă din bucătărie pentru baie? Orezul, desigur! Sub formă de apă, pulbere, ulei sau doar un extract, acesta este un amidon care este bun pentru tranzitul nostru, dar nu numai. El a fost unul dintre secretele gheișelor, care foloseau băi de apă cu orez pentru a-și înfrumuseța părul. Și ingredientul vedetă al pudrei dermofile Théophile LeClerc, care împlinește anul acesta 140 de ani.

Beneficii multiple pentru piele

Avantajele sale pentru piele? Efecte liniștitoare, hidratante, precum și proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire. Acest lucru se datorează faptului că orezul conține inozitol, care promovează reînnoirea celulară. Dar este și aliatul pielii sensibile sau reactive deoarece ameliorează iritația. La Kos Paris, care își oferă tratamentele în special la hotelul Brach din Paris, se folosește o mască cu pudră de orez pentru a regenera pielea uscată, pe care o regăsim în multe scrub-uri faciale sau de corp. Suficient pentru a convinge pasionații de bricolaj să-și creeze propriile produse cosmetice 100% naturale prin achiziționarea de ulei și pudră (WAAM, Aroma-Zone).

Un aliat al părului

Pe partea de păr, apa de orez netezește fibra părului, iar extractul din germenii acestuia ajută la acoperirea părului fin. De asemenea, iese în evidență ca un atu de strălucire. Dovada este ca poate fi gasit in gamele de par Gallinée sau Shu Uemura Art of Hair. În fine, amidonul său este un adevărat aliat în șampoanele uscate, absorbind excesul de sebum și calmând scalpul.

Facebook Comments