Haţegan: “Implementarea VAR în România, proces de durată”

by Sorin Haut

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs sunt singurii centrali români care au folosit sistemul de arbitraj video (VAR) în competițiile europene. În cadrul emisiunii Digi Sport Special, Hațegan a vorbit despre implementarea sistemului care a revoluționat fotbalul.

”Eu cu Istvan am avut o șansă foarte mare din partea UEFA. Am făcut chiar la UEFA patru cursuri intense, câte o săptămână eram plecați. Lumea zice că vezi reluarea și gata, ai luat decizia. Nu, e un proces de durată. Lumea se așteaptă ca acest proces să fie implementat într-o săptămână, două, trei. FRF și comisia centrală au și organizat primele cursuri, urma să avem alte cursuri.

Așteptăm și contractele pe care LPF și FRF trebuie să le semneze, fără toată structura și aparatura aceea nu putem implementa acest sistem. Este un sistem fantastic. Avem un prieten în spatele nostru în cabina video si o să ne cheme in cazuri de genul. Ăsta e marele avantaj! Ai o anumită ”parașută” care in anumite momente se deschide”, a spus Hațegan, la Digi Sport Special.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, s-a numărat printre cei mai ”vocali” susținători ai arbitrajului video. (digisport.ro)

Facebook Comments