Hațegan are șanse mici să arbitreze la EURO 2024: „E puțin probabil să fiu pe listă”

by Sorin Haut

În cadrul emisiunii „Repriza de Sport” de la Strada TV, realizată de colegul nostru Ioan Hamza, Ovidiu Hațegan a atins mai multe subiecte legate de cariera sa. Arbitrul de 43 de ani a vorbit și despre revenirea sa pe gazon după infarctul suferit în martie 2022, dar a atins și prezentul și viitorul, cu o eventuală prezență a sa la Europeanul din vară.

„E puțin probabil să fiu pe listă, pentru că de abia am revenit. E un proces de lungă durată, dar eu mă bucur că am șansa să fac ceea ce mă face fericit, ceea ce-mi place. Am mai fost la două Campionate Europene. Nu spun că nu mi-ar plăcea, dar eu îmi cunosc foarte bine poziția în momentul de față și trebuie să o iau încetișor. Nu vreau să forțez lucrurile, nu vreau să sar peste niște etape, este strict legat de procesul de refacere, de recuperare, care încă continuă. Sunt foarte atent la absolut orice, chiar săptămâna trecută am fost la Timișoara, la medicul meu, fac periodic aceste controale, foarte des”, a spus Ovidiu Hațegan, care are patru meciuri conduse la turneele finale continentale: Italia – Irlanda 0-1 și Polonia – Irlanda de Nord 1-0 în 2016, în Franța, respectiv Italia – Țara Galilor 1-0 și Polonia – Slovacia 1-2 în 2023, în Anglia.

Pentru Ovidiu Hațegan, întâlnirea cu cei mai mari fotbaliști ai ultimelor decenii rămâne o referință. „Când îi arbitrezi pe Messi și Ronaldo…Cum sunt ei pe teren? Cu Messi nu prea intri în dialog, pentru că el își vede de joc, chiar dacă e des faultat și poate ar avea de ce să protesteze. Poate doar atunci când adversarul își face o strategie și mai mulți jucători dintr-o echipă îl iau tare pe rând, dar și atunci rămâne respectuos”, a mai afirmat Hațegan.

După infarctul suferit în primăvara lui 2022, arbitrul arădean a revenit în „iarbă” cu ocazia barajului de promovare în Liga 2, dintre Unirea Ungheni și Corvinul Hunedoara (scor 0-2), iar apoi s-a întors și în circuitul SuperLigii. A încheiat sezonul de toamnă cu șapte partide la nivelul primului eșalon, dar a condus și două meciuri în cupele europene. Marele regret de până acum rămâne absența de la un Campionat Mondial.

Facebook Comments