Handbalistele Crişului reiau campionatul cu un duel vestic

by Sorin Haut

Crişul Chişineu Criş s-a „încălzit” pentru reluarea campionatului în Cupa României, unde a ţinut piept atât cât s-a putut prim divizionarei Minaur Baia Mare, învingătoare la Arad cu 38-27. Odată bifat acest prim meci oficial al anului, liderul seriei D din liga secundă se pregăteşte să revină în lupta pentru promovarea în Liga Florilor, obiectiv ce nu mai pare, din acest sezon, atât de greu de atins. Până atunci, antrenorul Sebastian Tudor a tras concluziile după reprezentaţia de gală, din Cupă, în faţa redutabile sale adversare:

„Diferența dintre prima și a doua ligă este foarte mare, din toate punctele de vedere. Am dat peste o echipă Minaur Baia Mare de mare tradiție în handbal, pe când Crișul de abia ce a apărut pe harta handbalului românesc, iar de anul acesta emite ceva pretenții cu această clasare pe locul 1 în serie. Una pesta alta, eu zic că ne-am atins scopul și am ieșit din Cupă cu fruntea sus. Eu zic că a fost un handbal pentru spectatori, cărora le și mulțumim că au fost alături de noi”.

Crișul înfruntă sâmbătă, ora 12, tot în Polivalenta arădeană, pe CS Universitatea de Vest Timișoara, meci contând pentru etapa a 11-a a Diviziei A la handbal. Gruparea de pe Bega e penultima în serie, cu doar nouă puncte adunate, în vreme ce arădencele conduc clasamentul, cu 26 de puncte, patru mai multe decât a doua clasată, CSM Târgu Mureş.

„Acest meci cu Baia Mare a fost foarte bun pentru noi înaintea începerii campionatului, unde vrem să creștem de la meci la meci și să ne păstrăm prima poziție în clasament. Sperăm ca până sâmbătă, când întâlnim Timișoara, să ne recuperăm jucătoarele care au evoluat cu probleme medicale în Cupă”, a adăugat Tudor.

După plecarea lui Puț și renunțarea la Iuga, Crișul a reușit să o facă bună de joc pe Milica Golusin, sârboaica anunţându-se un mare câştig pentru Crişul. Snakowski şi Ciui revin după operaţiile la ligamente şi încă nu sunt recuperate complet, iar Damian este răcită.

 

Facebook Comments