Handbal-spectacol la Arad: Minaur, dintr-o altă ligă!

by Sorin Haut

Polivalenta arădeană a găzduit, astăzi, după mulţi ani de absenţă, o prim divizionară de handbal feminin. Şi nu chiar una oricare, ci redutabila Minaur Baia Mare, echipă cu state vechi în cupele europene şi una dintre pretendentele la primele locuri în Liga Florilor! Moroşencele au venit la Arad pentru a înfrunta liderul seriei D din liga secundă, Crişul Chişineu Criş, meci contând pentru şaisprezecimile de finală din Cupa României. Arădenii nu s-au înghesuit deloc în tribune, doar aproximativ 150 de spectatori fiind prezenţi la orele după-amiezii în sală, la o oră (15) totuşi nepotrivită, având în vedere că s-a jucat în cursul săptămânii. Dar puţinii privitori au avut ce vedea şi nu au regretat alegerea făcută, Minaur făcând spectacol la Arad, cum demult nu am mai văzut pe semicercul din Polivalentă. Dar nici Crişul nu s-a făcut de râs, mai ales în partea doua, câştigată cu 18-15, asta şi în condiţiile în care gruparea vizitatoare a aliniat rezervele, după un 23-9 la pauză. Cu “tricolorele” Seraficeanu şi Polocoşer în formula de start, Minaur a controlat autoritar prima repriză, cu faze frumoase şi contraatacuri la care fetele lui Sebastian Tudor nu au găsit antidot.

Crişul a luat “pulsul” Ligii Florilor

În mitanul secund scenariul nu s-a mai repetat, băimărencele luând piciorul de pe “acceleraţie”. Staff-ul tehnic al ocupantei locului şase în prima ligă a trimis pe teren în special rezervele, rulând tot lotul la adăpostul avantajului clar de pe tabelă. Totuşi, Crişul şi-a crescut nivelul jocului, contribuind şi ea la spectacolul de pe teren, Klimek intrându-şi în mână, iar sârboaica Golusin impresionând plăcut la debut, ea accidentându-se însă pe final. S-a terminat 38-27 pentru Minaur, care se califică la pas în optimi, în vreme ce Crişul a luat “pulsul” unei ligi în care visează să ajungă în curând, dar ce pare cu mult superioară diviziei secunde, cel puţin la momentul actual. Klimek, autoare a 6 goluri şi Milica Golusin, cu cinci reuşite, au fost cele mai bune marcatoare pentru Crişul.

Sârboaica Golusin, debut pozitiv

Cherecheşi, cu două execuţii frumoase pe final şi Petruse, au înscris câte patru goluri, Haidu şi Boldor câte trei, iar Vezentan două. Au mai jucat Năstasă, Damian, Vrabie, Nemoianu, Popeanu şi Corha. De la Minaur, echipă pregătită de Costică Buceschi, Magda Kovacs şi Claudia Cetățeanu, s-au remarcat Seraficeanu, şase goluri şi Cîrstea, cu cinci reuşite. Au mai jucat: Kerekes 4, Popa 4, Tămaş 3, Szolosi 3, Lisewska 3, Borş 2, Polocoşer 2, Burlachenko 2, Rysankova 2, Conache 2, Enache, Măzăreanu. Pentru Crişul urmează meciul de campionat, de sâmbătă, tot pe teren propriu, cu CSU Timişoara.

Facebook Comments