HALTEROFILUL FLORIN VIZITIU A RATAT OBIECTIVUL LA MONDIALUL JUNIORILOR

by Sorin Haut

Halterofilul arădean Florin Vizitiu era creditat printre favoriţii la medalii în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Kazan (Rusia). O formă slabă şi ceva probleme medicale au dus însă la ratări şi implicit la un rezultat sub aşteptări în limitele categoriei sale, 56 de kilograme. Vizitiu a avut trei ratări la smuls, la 108 kilograme, iar la aruncat a bifat 120 kilograme, rezultat cu care s-a clasat pe 16. La total nu a fost clasificat, ca urmare a ratărilor de la procedeul smuls.

A prins o formă proastă, nu a putut să fixeze bările, mai pe scurt greşeli de tehnică. A avut şi ceva probleme cu alimentaţia, mi-a spus că nu s-a simţit bine în timpul concursului. Practic cu 108 kilograme avea asigurat locul 4, iar la următoarea încercare, 112, era în medalie. Păcat pentru munca pe care a depus-o în acest an, dar obiectivul adevărat va fi la Mondialele de seniori, când e posibil să îl trec la o categorie superioară de greutate, 62 de kilograme, el fiind destul de înalt”, ne-a declarat antrenorul sportivului, Adrian Jigău.

Un alt sportiv de top al secţiei de haltere de la CSM Arad este Adrian Lingurar, performer în acest an: “A mers foarte bine, cu rezultate deosebite la Naţionale. Dacă în august smulge 145 şi aruncă 170, va merge la Europenele de juniori, unde îl văd în primii 6. Oricum, el mai este încă un an cadet, deci are tot viitorul în faţă. Dacă se ţine de treabă, poate fi o certitudine în câţiva ani”, spune Adi Jigău.

În altă ordine de idei, în perioada 14-19 iulie va avea loc la Constanţa etape naţionale pentru copiii de 9-12 ani, respectiv 13-15 ani, unde CSM Arad se va prezenta cu o delegaţie formată din 13 sportivi.

Sorin Haut

Facebook Comments