Halterofilii CSM-ului s-au remarcat la Cupa României, recordmenul Martin Tîrziu – în „cărți” pentru Europenele de juniori!

by Sorin Haut

Secția de haltere a CSM Arad a participat în această săptămână, la Bascov-Budeasa, la Cupa României de juniori I (etapă calificare la Campionatele Naționale), dar și la programul de selecție juniori III, speranțe olimpice. Sportivii pregătiți de Adrian Jigău și Pavel Sebeșan s-au remarcat la ambele categorii de vârstă, obținând locuri pe podium, chiar pe cea mai înaltă treaptă, dar și alte clasări fruntașe. La juniori III, Maria Ciurar a concurat la categoria 28 de kilograme, obținând locul 4 cu 33 de kilograme la total, 14 smuls și 19 aruncat, iar Luis Nagy s-a clasat pe locul 3 la categoria 55 de kilograme, cu 33 kilograme la smuls, 47 la aruncat și 80 total. La Cupa României de juniori I s-au remarcat în special Iohan Martin Tîrziu, la categoria +109 kilograme, cu 111 kilograme smulse, 144 aruncate și un total de 255 (a stabilit două recorduri personale, la aruncat și total, dar se află și în perspectivă pentru Europenele de juniori I de la București) și Daniel Jigău, care a obținut locul 1 la categoria 61 de kilograme, cu 93 smuls, 115 aruncat și 208 total.

Daniel Jigău, pe prima treaptă a podiumului la categoria 61 de kilograme

David Ciurar, la 55 de kilograme, s-a calificat pentru finala națională la smuls – 72 de kilograme, cu locul 3, ratând la procedeul aruncat, Cristian Molnar s-a clasat pe locul 4 la 67 de kilograme, cu 101 smuls, 115 aruncat și 216 total, iar Robert Filip, în vârstă de doar 14 ani, a ocupat poziția a șasea la categoria 73 de kilograme, cu 75 smuls, 90 aruncat și 165 total. Mă bucur pentru rezultate, toți au concurat bine și s-au calificat la etapa finală. Surpriza surprizelor a fost Martin Tîrziu, care însă poate ridica și mai mult. El este în perspectivă pentru Europenele juniorilor. Următoarea competiție pentru noi este finala Campionatului Național la 17 ani, de la Bistrița, din perioada 25-28 aprilie”, ne-a declarat antrenorul Adrian Jigău.

 

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate