Halep va reveni în clasamentul WTA. Scenariul prin care poate pătrunde în Top 100

by Sorin Haut

Simona Halep nu a mai avut clasament pentru că nu a putut să mai joace la turnee din cauza suspendării pentru contaminarea cu roxadustat și astfel și-a pierdut toate punctele pe care le avea acumulate în clasamentul mondial de tenis feminin. Turneul WTA de la Miami, primul la care va participa Simona Halep după verdictul venit de la TAS, în urma căruia i s-a redus suspendarea de patru ani din partea ITIA la nouă luni, va putea fi urmărit în perioada 19 – 31 martie în direct la Digi Sport.

Cu cele 10 puncte, Simona Halep va reveni în clasamentul WTA: românca ar urma să ocupe poziția 1141 în ierarhia mondială Dacă va trece de primul tur, Simona ar putea ajunge în TOP 1000 WTA. Există și un scenariu prin care Simona Halep ar putea reveni chiar în TOP 100 WTA, însă este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, având în vede faptul că Simona Halep nu a mai jucat un meci de tenis oficial din august 2022.

Scenariul ca Simona Halep să revină în TOP 100 este unul simplu: românca trebuie să câștige turneul de la Miami, pentru care ar urma să primească nu mai puțin de 1000 de puncte WTA.

În urma acestui scenariu, Simona Halep ar putea ajunge până pe locul 70 în ierarhia mondială. Însă rămâne de văzut cum se va descurca românca la primul turneu după verdictul din partea TAS. (digisport.ro)

Facebook Comments