Halep şi Cîrstea joacă joi, în turul doi la Roland Garros

by Sorin Haut

Simona Halep şi Sorana Cîrstea sunt singurele românce calificate în turul 2 de la Roland Garros, după victoriile cu Jana Cepelova şi Shuai Peng, unde vor juca în cursul zilei de joi.

A treia favorită de la Paris o va înfrunta pe germanca Tatjana Maria (102 WTA), care a eliminat-o în primul tur pe chinezoaica Ying-Ying Duan, scor 6-4, 6-1.

Simona nu a scăpat însă de problemele la gleznă, după accidentarea suferită în finala de la Roma.

„Simt încă puţină durere, dar nu e nimic periculos, pot juca. A fost un pic dificil, dar în ultimele trei-patru zile m-am antrenat normal. Am jucat şi câteva puncte şi nu am simţit durere. Dar când e rece, se umflă un pic. Dar pare mult mai bine decât în urmă cu o săptămână. Am efectuat ultrasunete sâmbătă, este încă un pic rupt (n.r. – ligamentul), este cam 80 la sută recuperat, aşa că arată bine şi am încredere că o să fie ok în acest turneu”, a declarat Halep după succesul în două seturi contra Cepelovei.

Maria nu are niciun turneu câştigat la simplu, însă are două trofee şi alte patru finale în proba de dublu.

Va fi al treilea duel direct dintre cele două. Tatjana Maria s-a impus în ambele dueluri de până acum, disputate însă în 2009, la turneele de la Monzon (Spania) şi Makarska (Croaţia).

Sorana Cîrstea (64 WTA) va juca în turul secund contra Carlei Suarez Navarro (Spania), a 23-a jucătoare a lumii şi a 21-a favorită la Roland Garros.

Suarez Navarro are două titluri şi alte opt finale jucate la simplu şi s-a aflat pe locul 6 în ierarhia WTA, în februarie 2016.

Va fi a şasea confruntare dintre cele două, iar Sorana conduce cu un categoric 4-1 în duelurile directe cu iberica.

Românca s-a impus în 2006, la Albufeira (Portugalia), în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-1, iar în 2007 la Tenerife, cu 6-3, 6-3, şi Saint Raphael (Franţa), cu 6-4, 6-2.

Suarez Navarro a învins în 2009, la Marbella, cu 6-2, 6-7, 6-2, iar românca în ultimul duel direct, disputat chiar în acest an, în turul 2 de la Australian Open, cu 7-6, 6-3.
Sursă: digisport.ro

Facebook Comments