Halep s-a calificat în optimi la Indian Wells

by Andreea Radu

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) a avut parte de un meci foarte greu în turul al treilea la Indian Wells, dar a reușit să o elimine pe Caroline Dolehide (SUA, 19 ani, locul 165 WTA) cu scorul de 1-6, 7-6 (3), 6-2 și s-a calificat în optimile de finală ale competiției din California. Liderul WTA își cunoaște deja adversara din faza următoare: o va întâlni pe Qiang Wang (China, 26 de ani, locul 55 WTA), care tot luni dimineață a trecut de Kristina Mladenovic (Franța, 24 de ani, locul 15 WTA), scor 6-1, 6-2.

În primul set, Simona nu a avut antidot pentru loviturile puternice ale jucătoarei din SUA, care în game-ul inaugural – ce avea să fie și cel mai lung al întregii partide, întinzându-se pe parcursul a mai mult de 10 minute – a salvat nu mai puțin de 5 mingi de break (două dintre ele cu ajutorul benzii fileului) și a pornit cu un moral foarte ridicat. Dolehide s-a impus cu un neverosibil 6-1 în primul set.

Halep a condus în permanență în partea a doua, dar adversara s-a ținut aproape. Simona a reușit primul break abia când a făcut 4-2 în setul secund, apoi a pierdut pe propriul serviciu și după aceea a reușit și un rebreak, dar nu a reușit să păstreze avantajul și setul s-a decis la tiebreak, acolo unde jucătoarea din România a fost mai lucidă și a reușit să se impună pentru a rămâne în meci și în turneu.

Liderul topului WTA a început „ca din pușcă” setul decisiv și s-a distanțat rapid la 3-0. Dolehide a luat un game pe serviciul Simonei, dar în tot setul a mai câștigat unul singur și Halep a avut un final foarte bun, încununat cu o calificare muncită din greu.

Facebook Comments