Halep – Kasatkina, meci pentru un loc în optimile de la Paris

by Sorin Haut

Simona Halep s-a calificat în runda a treia a Grand Slam-ului de la Paris și o va înfrunta pe Daria Kasatkina care la fel ca și românca este fostă câștigătoare a Roland Garros-ul junioarelor, în 2014. A patra jucătoare a lumii a bifat această competiție în urmă cu mai bine de nouă ani.

După succesele cu Jana Cepelova, 6-2, 6-3, și cu Tatjana Maria, 6-4, 6-3, românca noastră o va întâlni pentru un loc în optimile de finală ale celui de-al doilea Grand Slam din 2017 pe Daria Kasatkina, favorită 26, care a trecut de Marketa Vondrousova (17 ani), cu 7-6(1), 6-4.

Rusoaica de 20 de ani, cotată locul 28 WTA, la fel ca și Halep, este fostă câștigătoare a Roland Garros-ul rezervat junioarelor. În 2014, ea a câștigat titlul după ce a învins-o pe Ivana Jorovic în finală. Și pe ultima adversară, Vondrousova, a întâlnit-o tot la acea ediție a turneului rezervat junioarelor, în semifinale, când a câștigat în trei seturi.

Halep și rusoaica s-au întâlnit în premieră tot în turul 3, al turneului de la Miami, când Simona a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, atunci locul 36 WTA, scor 6-3, 7-5. ”Ea e jucătoare tânără, are timp să-și îmbunătățească jocul”, declara românca în urmă cu un an, după ce a învins-o.

Partida dintre Simona Halep și Daria Kasatkina va avea loc sâmbătă. Ora de start va fi anunțată vineri după-amiaza, atunci când organizatorii vor publica întregul program al zilei a șaptea.

Sursă: digisport.ro

Facebook Comments