Halep e în turul trei, la Roland Garros. Cîrstea, eliminată

by Sorin Haut

Simona Halep, favorită numărul 3, s-a calificat joi în turul trei la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-3, într-o oră și 22 de minute pe germanca Tatjana Maria, numărul 102 mondial.

Primul set, unul parcă de tatonare, în care cele două jucătoare au reușit, împreună, nu mai puțin de 5 break-uri, a durat ceva mai mult, 45 de minute, dar s-a încheiat în mod logic, cu victoria româncei, cu 6-4, care a insistat exact în momentul decisiv.

Setul al doilea a fost câștigat mai lejer, în 37 de minute, aducându-i favoritei trei a turneului parizian o calificare meritată.

În turul următor, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Daria Kasatkina, cap de serie 26, învingătoare, cu 7-6 (1), 6-4, în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, jucătoare venită din calificări.

Pentru prezența în turul 3, Simona Halep și-a asigurat un cec de 118.000 euro și 90 puncte WTA.

Într-un alt meci din turul 2, Sorana Cîrstea a fost învinsă astăzi în două seturi, 5-7, 4-6, de a 21-a favorită, iberica Carla Suarez Navarro. Românca a acuzat probleme medicale în setul doi, solicitând intervenţia trainerului.

Facebook Comments