Halep e în optimi la Australian Open, unde va juca cu Mertens

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Simona Halep, numărul 3 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe kazaha Iulia Putinţeva cu 6-1, 6-4, sâmbătă, la Melbourne. Halep (28 ani), a patra favorită, a controlat meciul şi s-a impus după o oră şi 18 minute. În primul set, Halep a fost impecabilă, fapt concretizat în cinci game-uri consecutive.  Actul secund a fost mult mai echilibrat, cu o Putinţeva (25 ani, 38 WTA) ceva mai agresivă, dar Halep a reuşit un break şi s-a impus clar, în două seturi.

Halep a avut 3 aşi şi a făcut 3 duble greşeli, în timp ce Putinţeva a contabilizat două. Românca a fost mai bună la ambele servicii, având procentaj mai bun şi la mingile de break fructificate. Campioana de la Wimbledon a avut de două ori mai multe mingi direct câştigătoare, 26-13, iar la erorile neforţate situaţia a fost egală, cu 15 de fiecare parte, Halep încheind cu 68 de puncte faţă de 46 ale adversarei.

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, şi-a asigurat un cec de 300.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA. În optimi, fostul lider mondial va juca cu belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16, care a trecut în trei seturi de Catherine Bellis, 6-1, 6-7, 6-0.

AGERPRES

Facebook Comments