HALEP A TRECUT SI TESTUL „SAFAROVA”

by webeditor

Cea mai bine cla­sată jucă­toare de tenis a Româ­niei în topul WTA, Simona Halep (locul 7), s-a cali­fi­cat pen­tru prima oară în carieră în opti­mile de finală la Indian Wells, după ce a dis­pus de cehoaica Lucie Safa­rova (poziția 28 mondi­ală), scor 6–2, 4–6, 6–4, la capă­tul unui meci de o oră și 56 de minute.

Ast­fel, constănțeanca de 22 de ani și-a asi­gu­rat 120 de puncte și 52.000 de dolari.
Par­tida a fost una echi­li­brată: Simona Halep a câștigat pri­mul set după ce s-a impus pe ulti­mele două ser­vi­cii ale adver­sa­rei, cehoaica și-a adju­de­cat setul al doi­lea grație unui break la sco­rul de 4–4, iar setul deci­siv a fost deo­se­bit de spec­ta­cu­los și a fost decis în urma a cinci break-uri: românca și-a pier­dut ser­vi­ciul de două ori, la sco­rul de 2–2 și 3–3, dar a izbu­tit să-și ia revanșa ime­diat, ast­fel că a ega­lat de fie­care dată. La sco­rul de 4–4, constănțeanca a izbu­tit un game alb, după care a reușit încă un break, deși a con­dus cu 30–0 și a fost ega­lată, con­form TVR.

Halep a învins-o și anul tre­cut pe Safa­rova, la Nur­n­berg, cu sco­rul de 6–3, 0–6, 6–2. În pri­mul duel din­tre cele două spor­tive, la Toronto, în 2011, se impu­sese jucă­toa­rea ori­gi­nară din Brno, cu sco­rul de 6–2, 6–4.

Românca par­ti­cipă pen­tru a patra oară la acest tur­neu, iar cea mai bună evoluție a reușit-o în 2012 când a ajuns până în turul al tre­i­lea și a fost eli­mi­nată de Maria Șara­pova (scor 6–3, 6–4).

Alte două românce au fost eli­mi­nate în turul al tre­i­lea la Indian Wells: Monica Nicu­lescu (locul 63 WTA) a fost învinsă de rusoaica Eka­te­rina Maka­rova (poziția 24 WTA), scor 7–5, 6–7(3), 3–6, iar Sorana Cîr­stea (poziția 27 WTA) a pier­dut meciul cu ita­li­anca Camila Giorgi (locul 79 în lume), scor 6–7(3), 3–6. (romaniatenis.ro)

Facebook Comments