Halep a fost lovită de „uraganul” Muguruza, în semifinala de la Melbourne!

by Sorin Haut

Simona Halep a fost invinsa in semifinalele de la Australian Open de iberica Garbine Muguruza la capatul unui meci electrizant. Sportiva noastra a pierdut dupa mai bine de doua ore de joc cu 7-6 (8), 7-5. Halep a fost in multe momente a fost prea pasiva si a depins prea mult de greselile numeroase comise de Garbine Muguruza.

Partida de pe terenul central de la Melbourne a avut numeroase rasturnari de situatie si i-a tinut cu sufletul la gura pe fanii tenisului. In primul set, Simona a facut break cand era condusa cu 5-4, iar apoi a facut 6-5 si a avut doua mingi de set. Nu a reusit sa le fructifice si s-a ajuns astfel la tie-break.

Si aici, meciul a avut o desfasurare de infarct. Muguruza a condus cu 3-0, dar Simona a intors si a reusit sa aiba doua mingi de set. Le-a ratat si de aceasta data, iar Muguruza a castigat primul set. Actul secund a fost si mai spectaculos, cu numeroase break-uri din partea ambelor jucatoare.

Simona a condus cu 5-3, dar s-a prabusit brusc, iar Muguruza a obtinut calificarea in finala dupa ce a luat patru game-uri la rand. In urma evolutiei de la Australian Open, sportiva noastra va urca pe locul 2 in clasamentul WTA.Pentru parcursul de la Melbourne, Simona va incasa un cec in valoare de 1.040.000 de dolari australieni.

In finala de sambata, Garbine Muguruza o va intalni pe americanca Sofia Kenin. Americanca a produs o altă mare surpriză, trecând de liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, 7-6, 7-5.

ziare.com

Facebook Comments