HALEP A DEMOLAT-O PE IVANOVIC SI E IN SEMIFINALE LA MADRID

by Sorin Haut

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid după ce a învins-o în „sferturi” pe sîrboaica Ana Ivanovici în două seturi, 6-2, 6-2, după o oră de joc. Halep va juca împotriva cehoaicei Petra Kvitova, mîine, de la ora 12:30. Sîrboaica o învinsese pe Halep la Arenele BNR în FED Cup, acolo unde a adus singurul punct al echipei sale. Ana Ivanovici a început perfect meciul şi a condus cu 2-0, dar a pierdut setul fără să mai ia vreun game. Acelaşi scenariu s-a repetat şi în setul secund, cu Simona foarte insistentă de pe linia de fund, iar sîrboiaca ezitantă pe propriul serviciu. În semifinale, Simona va juca împotriva cehoaicei Petra Kvitova, care va fi ceva mai odihnită, după ce s-a calificat graţie abandonului Serena Williams.

Cine este Petra Kvitova?
Kvitova este locul 6 WTA, iar cea mai bună clasare a avut-o în octombrie 2011, cînd a fost pe 2, an în care a cîştigat la Wimbledon în faţa Mariei Sharapova, 6-3, 6-4. Jucătoare înaltă, de 1.82m, Kvitova dezvoltă foarte multă putere în lovituri şi are un joc extraordinar de pe linia din spate.

În acest an, cehoaica s-a făcut de rîs la Australian Open, fiind eliminată în primul tur de numărul 87 mondial, Luksika Kumkhum în 3 seturi, 2-6, 6-1, 4-6. Halep şi Kvitova s-au întîlnit o singură dată în carieră, românca impunîndu-se la New Haven, în două seturi.

De ce este vitală victoria?
Simona Halep şi Petra Kvitova îşi dispută locurile în top 10 WTA. Kvitova este locul 6, iar Simona o treaptă mai sus. Dacă Kvitova se impune şi ia turneul, atunci o depăşeşte pe româncă. Dacă Simona bate şi ridică ea trofeul la finalul săptămînii, poate fi pe locul 4.

Sursă: gsp.ro

Facebook Comments