Halep a adus trofeul în România! Va fi decorată de preşedinte

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Simona Halep s-a întors astăzi acasă după câștigarea trofeului la Wimbledon. Marea campioană a ajuns cu o cursă de la Londra şi a fost primită la Salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă, la fel cum s-a întâmplat anul trecut, după triumful de la Roland Garros. Halep a fost așteptată la scara avionului de președintele Federației Române de Tenis, Ion Ţiriac, de ministrul Sportului, Bogdan Matei, de președintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu și de fostul mare tenismen, Ilie Năstase.  Campioana de la Wimbledon va avea parte și de o ceremonie pe Arena Națională. Evenimentul va avea loc miercuri, de la ora 19.

2,6 milioane de euro va primi românca pentru câştigarea Grand Slam-ului londonez, cu 400.000 de euro în plus faţă de suma primită pentru cucerirea trofeului de la Roland Garros, de anul trecut. Halep se apropie vertiginos de 30 de milioane de euro adunaţi numai din tenis în întreaga carieră. Avea 26,7 milioane de euro (30,1 milioane de dolari) înainte de Wimbledon, iar premiul pentru trofeul de la Londra i-a sporit averea din tenis la 29,3 milioane de euro, adică în jur de 33 de milioane de dolari.

Simona Halep este pe locul 5 în clasamentul all-time al câştigurilor din tenisul feminin. Adversara sa din finala Wimbledon 2019, Serena Williams, conduce detaşat topul, cu 88,8 milioane de dolari, mai mult decât dublu faţă de a doua clasată, sora sa, Venus Williams. Halep are aproape asigurată, după triumful din finala de la Wimbledon, cu Serena Williams, şi prezenţa la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor, de la Shenzhen. Halep va urca de pe locul 7 direct pe 2 în WTA Race to Shenzhen, ierarhia din care se vor alege cele opt participante la Turneul Campioanelor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul cu privire la decorarea Simonei Halep cu Ordinul Național ”Steaua României”, cea mai înaltă distincţie acordată de statul român. Mai mult, Simona va fi decorată și cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, de către Patriarhia Română.

 

 

Facebook Comments