Hagi spune lucrurilor pe nume și îl pune la colț pe Bibarț: „Publicul e fenomenal la Arad, dar UTA e dezavantajată de teren!”

by Sorin Haut

Gheorghe Hagi a scăpat de complexul UTA, de la Arad, în cadrul etapei a 27-a a Superligii. Adrian Mazilu, 17 ani, a fost omul decisiv al celor de la Farul, care nu au făcut un meci strălucit pe arena „Francisc Neuman” dar totuși s-au întors acasă cu trei puncte. Antrenorul „marinarilor” a recunoscut că remiza ar fi fost echitabilă după aspectul jocului: Știam dinainte că va fi meci de luptă, că trebuie să ne adaptăm la teren, a fost și puțină ploaie. UTA a jucat mai bine în prima repriză, au stat sus, nu am avut situații de gol, nu am combinat. A doua parte am început-o bine, am vorbit la pauză cum să jucăm, căci pasam mult în lateral și în spate. Le-am zis ce să facă, să înceapă construcția de la fundași și atunci am surprins și am marcat. După aceea, ne-am retras mult prea jos blocul funcțional și automat adversarul a venit, a avut ocazii, puteau marca dacă erau inspirați. Am avut șansă, sunt trei puncte importante, egalul era echitabil pentru ambele echipe. Câteodată am inspirație la schimbări, dar jucătorii fac totul pe teren. Noi planificăm, luăm decizii, ne asumăm tactic meciul, dar ei fac diferența și Mazilu a făcut-o. Este prima dată când câștig cu UTA antrenată de Balint, nu am dat nici goluri până acum, a spus Hagi la finalul disputei de la Arad. Regele” fotbalului românesc a fost respectat de publicul arădean, iar el a avut doar cuvinte de laude la adresa lui:

Gică Hagi: „Știam că va fi un meci greu, era echitabil egalul”

Publicul este fenomenal, iar jucătorului îi place presiunea. Le-am și spus, să joci pe un stadion așa de frumos, iar spectatorii cântă și atât. Nu trebuie să vă influențeze în mod negativ, ci trebuie să vă dea adrenalină, să vă motiveze. Când vezi acești oameni superbi care cântă din minutul 1 până în minutul 90, pe un stadion plin…wow..”, a fost remarca lui Hagi la adresa suporterilor „Bătrânei Doamne”. Gică Hagi a recunoscut că echipa sa a avut șansă și știe de ce UTA a ajuns în situația să tremure pentru locul său din Superligă. UTA are un lot bun, doar că nu dă un randament cum ar trebui din cauza terenului. E un dezavantaj pentru ea acest teren, căci lotul e bun, echilibrat, îmi plac mulți dintre jucătorii de la UTA. Pe un teren mai bun lucrurile ar sta altfel”, suține decarul „Generației de aur” a fotbalului românesc. Așadar, iată că și una din cele mai autorizate voci din Superligă confirmă faptul că gazonul Arenei Francisc Neuman este o veritabilă orezărie, dându-le cumva peste nas primarului Bibarț și celor de la Recons, care de câțiva ani nu reușesc să rezolve problema, dar și liderilor din SCU, care considerau acum ceva timp că terenul nu e chiar așa rău după intervenția societății ce administrează stadionul.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate