Hadzovic se focusează pe obiectivul sezonului: „Este doar un mic pas, scopul este să ajungem în finală!”

by Sorin Haut

FCC UAV Arad şi-a respectat statutul de mare favorită în faţa târg-mureșencelor de la Sirius, în sfertul de finală al Ligii Naționale de baschet feminin. Cu scorul general de 164-98, arădencele au acces la pas în „careul de ași”, unde vor da – probabil – peste marile rivale pentru un loc în finala cu Sepsi, CSM Satu Mare. Viceliderul sezonului regulat are însă mari emoţii cu ambiţioasa KSE Târgu Secuiesc (e 1-1 la general), a şaptea după prima fază a campionatului şi abia sâmbătă, după confruntarea decisivă din Sătmar, „galben-albastrele” vor şti cu siguranţă pe cine vor înfrunta în semifinală. Antrenorul Aradului, Bogdan Bulj nu a fost pe deplin mulțumit cu prestația de aseară, cu toate că elevele sale au controlat destul de clar disputa de la Târgu Mureş, încheiată cu scorul de 80-56 în favoarea celor de la FCC UAV: „Vreau să-mi felicit jucătoarele, întreaga echipă, stafful tehnic, nu a fost chiar ușor. Adversarele au jucat foarte agresiv timp de 40 de minute, a fost greu pentru noi. Nu am făcut cel mai bun meci, dar am obținut ceea ce ne-am dorit, scorul de 2-0 și calificarea. Ne odihnim și ne pregătim de semifinale. Așteptăm să ne aflăm adversarul, o vom lua meci cu meci, vrem să rezolvăm problemele ca să jucăm tot mai bine, să câștigăm încredere în noi și să performăm”, a spus tehnicianul sârb după calificarea echipei arădene între primele patru forţe ale baschetului feminin românesc. Căpitanul Brankica Hazdovic și-a adus aportul la succesul de joi seara cu 20 de puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. 

Bogdan Bulj: „Vrem să câştigăm încredere şi să performăm”

„Astăzi (n.n. aseară) nu am jucat chiar cum ne-am fi dorit, dar am arătat în acest sezon că și dacă nu o face foarte bine putem câștiga la o diferență de 20-30 de puncte. Sunt fericită pentru calificare, dar este doar un pas mic pentru noi. Urmează să întâlnim în semifinale o echipă bună, CSM Satu Mare sau Târgu Secuiesc, încă nu știm exact care. Ambele sunt puternice  și trebuie să rămânem concentrate ca și până acum. Avem șanse la finală, ne vom da silința. Avem o chimie și un progres zilnic în formarea familiei, scopul nostru este să ajungem în finală”, a spus experimentatul conducător de joc al FCC Baschet UAV Arad.

Cu 9 puncte înscrise la Târgu Mureș, Alexandra Ghiță, una din cele mai constante jucătoare pe parcursul sezonului, a fost în meciul de ieri coșghetera româncă a FCC-ului: „Sunt foarte bucuroasă că am ajuns până aici. Sunt extrem, extrem de mândră de echipa mea, de tot ceea ce facem și îmi doresc să ajungem să jucăm finala mare”, a subliniat baschetbalista care în această lună va împlini 22 de ani.

Facebook Comments