Guvernul a decis să majoreze salariile personalului din apărare, ordine publică și securitate națională

by Andreea Radu

Vin bani mai mulți pentru angajații din armată și din sistemul de ordine publică. Guvernul a majorat salariile personalului din instituţiile de forţă ale statului, dar și indemnizaţiile pentru participanţii la misiuni, exerciţii şi aplicaţii militare.
Guvernul a decis, joi, ca printr-o ordonanță de urgență să majoreze cu 30% din solda de funcție salariul angajaților din sistemul de ordine publică, apărare și siguranță națională. Mai exact, este vorba despre polițiști, jandarmi, pompieri, militarii MApN, dar și despre angajații din instituțiile care se ocupă de siguranța națională.
Indemnizația pentru detașare a militarilor va fi majorată. Este dublată comparativ cu valoarea pe care o avea în anul 2018.
Totodată, prin această ordonanță de urgență a Executivului, Guvernul spune că vrea să creeze un cadru legal prin care militarii să poată face studii, să poată participa la cursuri de perfecționare în timpul orelor de serviciu și să fie plătiți pentru participarea la aceste activități.
Totul face parte dintr-o strategie a Guvernului României de a face din nou atractive aceste profesii din zona militară, pentru că e nevoie mare de resursă umană atât la Ministerul Afacerilor Interne, cât și la Ministerul Apărării Naționale, scrie tvrinfo.ro.
Toate aceste majorări acordate de Guvern implică un impact bugetar de 1,8 miliarde de lei pentru anul 2024.

Facebook Comments