Guvernul a dat liber secretizării salariilor din Poliție și Armată

by Andreea Radu

Decizie bombă luată de Guvernul PNL. În OUG 1/2020, PNL a dat liber secretizării salariilor de merit din Poliție sau Armată, anunță stiripesurse.ro. Dacă până acum inspectoratele de Poliție sau alte instituții de forță erau obligate să publice salariile angajaților și declarațiile de avere, această obligativitate a fost eliminată în mare secret, odată cu OUG 1/2020, care abroga parțial OUG 114.

„Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 33, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:

„(5) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplică instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională.”, se arată în OUG 1/2020, la Articolul 5. PNL nu a suflat niciun cuvânt despre prevederea care girează diverse abuzuri, menționând doar abrogarea OUG 114.

Astfel, prin noua prevedere sunt eliminate toate obligațiile de transparență, inspectoratele de poliție primind undă verde să dea salarii de merit plătite din bani publici, dar secrete.

Facebook Comments