Guvern ar putea crește alocațiile cu un procent cuprins între 10% și 20%

by Florian Popa

 

Guvernul a primit cifrele execuției bugetare și se pregătesc scenariile pentru creșterea pensiilor și alocațiilor pentru elevi. Surse guvernamentale ne-au precizat că nu există fonduri pentru creșterea pensiilor cu 40% și nici pentru dublarea alocațiilor, scrie stiripesurse.ro.

Astfel, la Guvern se discută despre creșterea alocațiilor cu un procent cuprins între 10% și 20%. Acesta ar putea fi crescut la 30%, asta numai dacă o creștere a pensiilor nu va fi mai mare de 10%. Guvernul va propune o creștere eșalonată a alocațiilor în următorii 2 ani și jumătate sau în următorii 5 ani, în așa fel încât să se ajungă la dublarea acestora.

Guvernul va emite Ordonanța de Urgență pentru creșterea alocațiilor înainte de publicarea motivării deciziei Curții Constituționale.

De asemenea, Guvernul își face calcule pentru o creștere cu 10% a pensiilor și nu cu 40% așa cum prevede legea în vigoare.

Cei de la PSD au amenințat cu depunerea moțiunii de cenzură în cazul în care pensiile nu cresc cu 40% și alocațiile nu vor fi dublate.

Facebook Comments