Grigore Leșe, supărat că publicul nu-i cunoaște piesele

by Dana B.

Febra sărbătorilor nu numai că i-a dat frisoane lui Grigore Leșe, ci i-a dat și o stare de nervozitate neștiută. Înaintea Crăciunului, la un concert pe care l-a susținut la o sală din centrul Capitalei, artistul a răbufnit atât la adresa organizatorilor cadoului muzical gratuit dat bucureștenilor, dar și la adresa publicului, supărat că aceștia nu-i știu piesele.

Artist cunoscut pentru exigența sa, dar și pentru temutul simț critic cu care îi ține la respect pe toți cei din breasla folclorică,  preludiul concertului lui Grigore Leșe (63 ani) a constat într-o mustrare adresată personalului tehnic, ce și-a permis să pornească intro-ul muzical înainte ca artistul să termine ce avea de vorbit. După ce i-a pus pe toți la punct, lăsându-i muți de uimire pe spectatorii ce așteptau o atmosferă caldă, înaintea Crăciunului, Leșe s-a mai supărat pe o membră a staff-ului său, pe care a trimis-o după un marker și dusă a fost până spre sfârșitul recitalului, dar și pe oamenii care nu și-au făcut ”instructajul” înaintea concertului. Mai precis pe aceia care n-au știut titluri de melodii din repertoriul său.

Doctor în Muzică și profesor la Universitatea București, Facultatea de Litere și Universitatea de Muzică București, atitudinea lui Leșe îi face pe mulți soliști din breaslă să lase bărbiile în piept. Dar, mai nou, și pe cei din public. În vară, la un concert pe care artistul l-a susținut la Ateneul Roman, a uimit întreaga audiență când a întrerupt concertul după o oră și a invitat publicul în holul Ateneului, la ședința de autografe pe cărțile sale care se găseau de vânzare la standuri amenajate.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments