Grigore Leșe a făcut scandal la un concert ținut în satul natal

by Cristian Dobre

Mare forfotă pe străzile din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, locul de baștină al marelui rapsod și interpret Grigore Leșe, cu ocazia concertului aniversar al Centenarului. Deranjat de faptul că o femeie a intrat în sală după ce începuse să cânte, muzicianul a oprit recitalul, amenințând că strânge tot și pleacă acasă.

O filmare cu toată întâmplarea a început să străbată Internetul în lung și-n lat, în ea fiind prezent Leșe, pe scenă, alături de alți muzicieni, fix în momentul în care a lăsat deoparte fluierul, apostrofându-i pe organizatori: „Gata, la revedere! Am zis să închideți ușa, a intrat doamna. Gata. Puteți să jurați, să scrieți unde vreți, nu mă interesează. Eu am spus ceva: Gata. Îmi pare foarte rău. Nu ne jucăm. Poate să vină mama, poate să vină Hristos… Gata cu minciunile… Credeți că vă trageți de șireturi cu cine vreți?”, a spus Grigore Leșe. Preț de mai bine de zece minute interpretul le-a ținut o lecție de morală celor prezenți. Concertul pe care Leșe trebuia să îl țină în satul său natal a fost organizat de Primăria locală, cu ocazia cinstirii eroilor, pe 5 decembrie, la 100 de ani de la Marea Unire.
Contactat de Libertatea, viceprimarul Vasile Kraus a declarat: „Până la urmă s-o ținut recitalul. Ce ați văzut pe filmare sunt doar câteva minute. Ne-o certat un pic, că de ce nu s-or închis ușile, dar noi îl cunoaștem, el rămâne ca și artist, și să îl suportăm cu… mofturile lui, ca să zic așa. Până la urmă a ținut un recital de vreo 40-45 de minute, iar lumea o și uitat de incidentul de la început”

El a mai adăugat că Grigore Leșe a venit „ca fiu al Lăpușului, ca lăpușan” și că nu a cerut niciun ban pentru concertul susținut cu acest prilej. Leșe nu se află la primul incident de acest fel. În urmă cu mai bine de trei ani, la Toronto, folcloristul a avut o astfel de ieșire, după ce un copil a început să plângă în timpul concertului său, familia acestuia fiind trimisă afară. De altfel, Leșe nu scapă nicio ocazie pentru a le face morală celor care îi deranjează spectacolele, în timpul acestora cerând în mod expres liniște absolută și dacă se poate cât mai puțină mișcare în public.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments