Greșeli de evitat în rutina de îngrijire a părului

by webeditor

Greșeli de evitat în rutina de îngrijire a părului

De câte ori ți-ai pus la îndoială rutina de îngrijire a părului și te-ai întrebat ce a mers prost? Răspunsul este încă un mister pentru tine! Majoritatea fetelor urmează un regim de îngrijire a părului pentru a obține stilul ideal de păr, dar dacă eforturile lor sunt în zadar? Acest articol îți va explica defectelor rutinei tale actuale de îngrijire a părului și ce obiceiuri ar trebui să eviți pentru a obține rezultatele dorite.

Aplici șampon direct pe scalp

Este posibil să fi văzut modele de reclame TV, care aplică șampon direct din sticlă pe scalp; dacă faci același lucru, părul tău va fi deteriorat și uscat, ceea ce va provoca căderea părului. Cum ar trebui să aplici corect șamponul? Modul corect de a folosi șamponul este să-l amesteci cu apă înainte de a-l aplica pe scalp, deoarece acest lucru îl va ajuta să se răspândească în păr și să se spele fără a lăsa în urmă acumularea de produs.

Periaj extrem pe părul uscat sau umed

Cum afectează periajul părul ud? Părul tău este cel mai fragil atunci când este ud. Dacă te hotărăști să-l periezi în timp ce faci un duș sau imediat după aceea, acest lucru va face părul să cadă de la rădăcini și va duce la mai multe vârfuri despicate. Cel mai bun moment pentru a peria părul este după ce l-ai lăsat să se usuce la aer timp de 5 minute. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să așteptați până când părul este complet uscat. Apoi, aplica un ser de descurcare și periază-l ușor de la vârf până la rădăcină.

Folosești balsam în exces

Părul va avea de suferit de pe urma asta! Deși poate părea că mai mult balsam va ajuta la hidratarea firelor de păr, de obicei îl suprasaturezi părul, ceea ce îl va face gras, dificil și greu de uscat. Părul tău devine greu din cauza produsului suplimentar, ceea ce va scade șansele ca acesta să fie plin de volum sau strălucire. Dacă folosești mai mult balsam decât este necesar, părul tău va deveni moale și plictisitor.

Folosești prosoape standard

În funcție de tipul tău de păr, poate fi sau nu o idee bună să eviți utilizarea prosoapelor obișnuite din bumbac. Indiferent cât de mult produs de îngrijire folosești, fibrele se freacă între ele atunci când îți usuci părul cu prosopul, ceea ce generează căldură și încrețire la nivelul scalpului. Acest proces dă părului un aspect uscat și mort. Este mai bine să folosești un prosop din microfibră sau chiar un tricou vechi, deoarece fibrele lor nu vor fi la fel de dure pentru părul tău delicat și nu-i vor scurge complet umiditatea. Pentru fetele cu părul creț, acest sfat este deosebit de util.

Îngrijirea părului cere răbdare și o rutină de îngrijire delicată. Sfaturile de mai sus pot fi susținute ușor de produse de îngrijire a părului de înaltă calitate. Pe acest site gasesti șamponul și balsamul potrivit pentru părul tău, produse de styling și tratamente pentru par!

Facebook Comments