Grecia vrea să transforme insulele în „zone libere de Covid”

by Andreea Radu

Grecia are în plan să transforme insulele ţării în „zone libere de Covid”, în timp ce Mykonos, „insula petrecerilor”, se pregăteşte să primească din nou turişti, scrie digi24.ro.
La două săptămâni după ce Grecia şi-a deschis oficial sezonul turistic este linişte peste tot, exceptând munca depusă de oameni pentru a aduce din nou la viaţă Mykonos, „insula petrecerilor”, scrie CNN.
La barurile aflate pe plajă, unde în mod normal muzica răsuna de dimineaţă până seara, acum este linişte. Muzica încă nu este permisă în astfel de locaţii, în ciuda ridicării restricţiilor pentru a permite utilizarea spaţiilor în aer liber.
De asemenea, cluburile rămân momentan închise. Totuşi, autorităţile din Grecia au în plan să transforme insulele ţării în „zone libere de Covid”.
Cheia pentru a atinge acest obiectiv este reprezentată de o campanie de vaccinare prin care guvernul îşi propune să fie imunizat fiecare locuitor al insulelor. Vizitatorii vor putea veni doar dacă sunt vaccinaţi, au trecut prin infecţie sau au un test PCR negativ.
Astfel, în iulie s-ar putea ridica reglementările care interzic muzica la terase şi adunările cu un număr mare de persoane.
La Centrul de Medicină din Mykonos nu mai este niciun loc liber pentru vaccinare.

Planul de revenire economică al Greciei după pandemia de Covid-19 are în prim-plan turismul
Industria turismului este responsabilă pentru peste 18% din economia Greciei şi pentru unul din cinci locuri de muncă. Este aceeaşi industrie care a ajutat Atena să-şi revină dintr-o criză financiară care a durat 10 ani şi care a luat sfârşit chiar înainte ca pandemia de Covid-19 să se instaleze.
Anul trecut, ţara a avut cu aproape o treime mai puţin turişti decât în 2019, când aproape 31 de milioane de persoane au intrat în Grecia.
„Cetăţenii din Mykonos au fost şocaţi să-şi vadă insula cu doar o mică parte din turiştii cu care erau obişnuiţi în trecut”, a spus primarul Konstantinos Koukas. „Anul acesta toţi indicatorii ne arată că numărul turiştilor va fi dublu faţă de 2020”, a adăugat el.
La începutul lunii aprilie, în timp ce încă se afla în lockdown şi înregistra o creştere a numărului de cazuri, Grecia şi-a deschis graniţele pentru călătorii din ţările care au făcut progrese rapide în campania de vaccinare.

Facebook Comments