Grecia va interzice vânzarea de programe spion, în urma scandalului interceptărilor telefonice

by Florian Popa

Grecia va interzice în curând vânzarea de programe spion, a declarat luni guvernul conservator, după un articol dintr-un ziar potrivit căruia peste 30 de persoane, inclusiv miniştri şi oameni de afaceri, au fost supravegheate de stat prin intermediul programelor malware pentru telefon, transmite Reuters, potrivit observatornews.ro.
O listă a persoanelor ale căror telefoane ar fi fost infectate cu malware Predator a fost publicată duminică de ziarul de stânga Documento. Acesta a citat două surse care au jucat un rol în supraveghere, presupus în numele guvernului.
Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că articolul este nefondat, deoarece nu a prezentat nicio dovadă că guvernul ar fi în spatele supravegherii.
”Este o minciună incredibilă”, a declarat Mitsotakis pentru postul ANT1, într-un interviu.
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou, a declarat luni, mai devreme, că statul grec nu a folosit şi nu a cumpărat niciun astfel de program spion şi a adăugat că autorităţile judiciare vor investiga informaţia.
Grecia, a spus el reporterilor, va depune în curând în Parlament un proiect de lege care interzice vânzarea de spyware.
”Nu vom permite să rămână nicio umbră cu privire la problemele care otrăvesc societatea greacă”, a spus el.
Articolul din Documento a fost cea mai recentă evoluţie dintr-un scandal de interceptări telefonice care a stârnit zgomot politic în Grecia, în timp ce Uniunea Europeană analizează utilizarea şi vânzarea programelor spion.

Facebook Comments