GRAMMY 2014, PE LOCUL DOI IN TOPUL AUDIENTELOR GALEI DIN ULTIMII 21 DE ANI

by Sida Voicu

A 56-a ediţie a premiilor Grammy, care a avut loc duminică seară la Staples Center din Los Angeles, a fost urmărită de 28,5 milioane de spectatori, conform datelor oferite de compania Nielsen, ocupând locul al doilea în topul audienţelor înregistrate de această gală în ultimii 21 de ani.

Potrivit contactmusic.com, gala de duminică seară a reprezentat un show de televiziune spectaculos, la care au participat nume sonore din industria muzicală, precum Daft Punk, Beyoncé, Jay Z, Nine Inch Nails, Madonna, iar Paul McCartney şi Ringo Starr au cântat din nou împreună după mulţi ani.

Cifrele din acest an indică o creştere a numărului de spectatori faţă de anul trecut, când s-a înregistrat o audienţă de 28,4 milioane de spectatori.

Recordul de audienţă a fost stabilit în 2012, cu aproape 40 de milioane de spectatori, când Adele, care a câştigat şase Grammy în acel an, a susţinut un recital live.

În acest context, organizatorii galei premiilor Grammy au dorit să se asigure că show-ul din 2014 se va ridica la înălţimea anului precedent, considerat unul memorabil pentru industria muzicală.

Anul acesta, Adele a câştigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cântec pentru visual media („Skyfall”), alături de Paul Epworth, dar nu a fost prezentă la ceremonie.

Gala Grammy 2014 a fost deschisă de Jay-Z şi soţia sa, cântăreaţa Beyonce. Jay Z, care conducea în topul nominalizărilor, cu nouă, a obţinut doar două trofee Grammy, pentru colaborări cu Justin Timberlake.

De asemenea, în timpul galei de duminică seară, Madonna s-a alăturat duoului Macklemore & Lewis pentru a interpreta imnul anti-homofobic „Same Love”, în timp ce peste 30 de cupluri – atât heterosexuale, cât şi homosexuale – au luat parte în direct la o ceremonie de căsătorie în masă.

Printre celelalte momente muzicale importante ale galei s-a numărat momentul susţinut de Daft Punk, Nile Rodgers şi Pharrell Williams, care au cântat alături de Stevie Wonder hitul „Get Lucky”.

Gala premiilor Grammy, la care a fost prezentă crema muzicii pop, s-a încheiat însă cu o prestaţie rock de excepţie, oferită de Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, Dave Grohl de la Foo Fighters şi Lindsey Buckingham de la Fleetwood Mac.

Premiile Grammy 2014 au fost decernate duminică seară, la Staples Center din Los Angeles, la 82 de categorii, şi au fost difuzate de postul american CBS.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/life-inedit/grammy-2014-pe-locul-doi-in-topul-audientelor-galei-din-ultimii-21-de-ani-cu-un-show-spectaculos-11981091

Facebook Comments