GOGU MAXILAR SE ROAGA LA ZEI SA ADUCA NINSOAREA

by Sida Voicu

GogUTA al nostru a făcut, zilele trecute, o descoperire uluitoare. Pitit într-un colţ al primărie de unde poate să observe în linişte ce se întâmplă în instituţie fără să fie observat, GogUTA a prins o discuţie extrem de interesantă între mai marele locului, adică Gogu Maxilar, Gheorghe Falcă, oficial, şi doi domni care ascultau cu gura căscată. După cioc, unul părea a fi Ovidiu „Happy Meal“ Moşneag, cel mai bun prieten al omului Gheorghe Falcă, iar celălalt era un necunoscut, dar sigur admirator al primarului, fiindcă avea gura aşa de căscată că putea intra un roi de muşte.

Dar ce era oare aşa interesant de nu puteau ăştia să-şi ferece maxilarul ? GogUTA se jură că tizul său de la Brad le povestea mai neexperimentaţilor colegi cât de bine ar fi să vină şi la noi o zăpadă cum e pe la ăia prin est, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanţa. Ar fi o mană cerească, da nu pentru culturile agricole, cum s-ar gândi arădeanul simplu. Nici vorbă. Visul Gogului Maxilar e să vină o zăpadă aşa de mare, de să nu facem faţă în judeţul Arad, iar drept urmare, să vină Dragnea pe un cal alb să-l dea jos pe prefectul Pribac, care nu-i dă pace nici în somn primarului nostru. Aşa de tare-l enervează că nu are Prefectura la mână, că Gogu e în stare să se roage la zei să aducă zăpada peste oraş şi judeţ, să nu facem faţă, doar, doar s-or lua măsuri şi să vină la prefectură unul mai blând, sau măcar unul mai alunecos, ca subprefectul, cu care tare bine se-nţelege, când e vorba de combinaţii.

Acuma GogUTA al nostru a auzit şi ceva cu Jocul Paparudelor, ştiţi voi, dansul ăla de invocă ploaia. Nu ştim dacă a auzit GogUTA chiar bine, da’ se jură că unele fete din PD-L vor fi puse să danseze, poate se îndură Paparuda de noi şi ne trimite nişte precipitaţii, sub formă de ninsoare. Iar şefă de ansamblu de dans nu poate fi nimeni altcineva decât Geanina Pistru.

Ce efect o să aibă dansul, rămâne de văzut. Cert e că trupa Gogului va trebui să danseze vreo două săptămâni bune, fiindcă până prin 16 februarie nu se anunţă precipitaţii. Cel puţin nu la Arad.

Facebook Comments