Glad Varga: „A fost adoptat proiectul de modificare a legii privind combaterea consumului de droguri”

by Adrian Pavel

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că a fost adoptat un proiect de lege extrem de important pentru sănătatea românilor, și anume proiectul de modificarea a legii privind combaterea consumului de droguri. 

„Astăzi, am adoptat un proiect de lege esențial pentru sănătatea și siguranța comunității noastre. Noua lege propune înființarea de centre de dezintoxicare și recuperare pentru dependenții de droguri, având ca obiectiv principal reducerea consumului de droguri și sprijinirea reintegrării sociale a celor afectați”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad. 

Actul normativ adoptat astăzi prevede înființarea de centre specializate pentru tratamentul și recuperarea dependenților de droguri în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României; măsuri de prevenire, tratament și reintegrare socială adaptate contextului social local și nevoilor populației; colaborare strânsă cu serviciile de asistență medicală și socială pentru a oferi suport complet și eficient, dar și reducerea cererii de droguri prin prevenire, depistare timpurie, consiliere și reabilitare.

„Această lege vine ca răspuns la creșterea semnificativă a consumului de droguri, în special în rândul tinerilor, și reprezintă un pas crucial în protejarea sănătății publice și a siguranței cetățenilor.

Felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect și celor care l-au susținut! Împreună, putem face o diferență semnificativă în combaterea acestui fenomen complex”, a încheiat deputatul arădean. 

Facebook Comments