GIOVANNI CATANZARITI REVINE IN PRIM-PLAN. ITALIANUL SI-A FACUT CLUB DE FOTBAL!

by Sorin Haut

Fostul finanţator şi preşedinte al UTA-ei, Giovanni Catanzariti, nu stă departe de fotbal. Îndrăgostit de sportul rege şi de Arad, italianul a pus bazele unui club de fotbal, care mizează pe grupe de copii şi juniori, câteva preluate de la UTA SA, iar altele nou formate. Singura problemă e legată de titulatura clubului, cea iniţială fiind Flamura Roşie, fostă denumire a Bătrânei Doamne în anii ‘50. Pentru a nu exista însă interpretări că noul club ar vrea să se identifice într-un fel cu UTA, sau că ar fi o replică la BD, de altfel clona echipei fanion, Gio va schimba denumirea clubului:

Patru antrenori şi opt grupe

Probabil o să îi zic simplu Sport Club Arad, sau Academia Arad, pentru a nu avea probleme cu suporterii. Important e că avem grupe de copii, antrenori buni şi deja ne antrenăm de o lună pe terenurile ICRTI şi Şega”, ne-a declarat Catanzariti, care se bazează în acest moment pe patru antrenori: „Aslău se ocupă de grupele 2002-2003, Dinu Maghici de 2004 şi probabil o să îi dau în primire şi 2005, Norbert Jozsa la 2006 şi 2007, iar la 2008 şi 2009 îl am pe Romeo Vurdea.”

Colaborare cu cluburi din Italia

Gio şi-a fixat obiectivele pe termen mediu, care vizează şi o colaborare strânsă cu cluburi din Italia: „Vreau să aduc în fotbalul arădean o mentalitate nouă, sănătoasă, va fi o colaborare strânsă şi un schimb de experienţă cu alte cluburi din Italia, cum ar fi Bologna sau Parma, va fi ceva frumos!”, anunţă Catanzariti, care are în plan şi construirea propriei sale baze sportive, cu teren şi vestiare, la Vladimirescu:

Primele meciuri, la Cupa Cotta

Vreau să nu depind de nimeni şi să cresc jucători pentru fotbalul arădean. Pe cei mari, la 14 ani vreau să îi înscriu în Liga a 4-a, să înceapă să joace în campionat”, mai spune Gio. Primele meciuri ale copiilor se vor disputa chiar în acest week-end, în cadrul Cupei Cotta.

 

 

Facebook Comments