Gimnastele de la CSM Arad au urcat de cinci ori pe podiumul național al junioarelor II și III! (FOTO)

by Sorin Haut

Gimnastele de la CSM Arad s-au numărat printre remarcatele și medaliatele Campionatului Național Individual și pe Echipe al Junioarelor III și II, etapa a II-a, de la Constanța. La start s-au aliniat 170 de gimnaste junioare de la 19 cluburi din țară, printre care și cele de la CS Municipal Arad, ele concurând timp de trei zile, de marți până joi, la Sala Sporturilor „Simona Amânar”. Iar bilanțul final al sportivelor pregătite de Ciprian Hegyi și Carina Franiov este foarte bun: cinci medalii, dintre care două pe echipe, ambele de bronz și trei la individual compus, două de bronz și una de argint. În competiția pe echipe de la junioare II, nivel 5, s-au cumulat rezultatele celor două etape, Timișoara și Constanța, titlul de campioană fiind câștigat de gimnastele de la CSȘ Bârlad (Miriam Giușcă, Maria Cismaru, Ecaterina Căldararu, Alexandra Bălan și Gabriela Roșca) – 379.250 puncte. Pe locul al doilea s-a clasat CS Dinamo (Anastasia Stancu, Daria Grunevici, Sara Purcea, Karina Dobrică și Gabriela Barbu)-377.225 puncte, iar pe locul al 3-lea a venit CSM Arad (Alesia Albulescu, Geanina Lelita, Adelina Munteanu și Anya Stănică) – 377.025 puncte. Alesia Albulescu a fost aproape de podium la aceeași categorie, clasându-se pe locul 4 la individual compus. 

Două medalii la echipe, trei la individual compus!

La 9 ani, Timeea Gâdea (Dinamo) a câștigat două medalii de aur. În concursul individual, la care au fost înscrise 61 de gimnaste, disputa pentru medalii a fost foarte echilibrată. Diferența între primele 2 clasate de la junioare III, nivel 7, Timeea Gâdea (Dinamo) și Alexandra Voican (CSȘ1 Timișoara) a fost de 0.025 puncte, iar între locurile 3, Antonia Mitu (CSM Arad) și 4, Polyna Venedyktova (LPS Cetate Deva) de 0,225 puncte! La categoria Junioare III, Nivel 6 (10 ani), sportivele de la CSȘ Bârlad au câștigat titlul național în competiția pe echipe (Daria Iancu, Ioana Șerban, Maria Ciortan și Alessia Tănasă), locul al doilea a revenit celor de la CS Dinamo (Renata Croitoru, Andreea Matei, Elena Stroe, Amalia Popșor și Anais Savu), iar al treilea fetelor de la CSM Arad (Natalia Kapca, Maya Hreniuc, Isabela Potrea). La individual compus, alături de medaliata cu aur, Daria Iancu, au mai urcat pe podium reprezentantele CSM Arad, Natalia Kapca, medaliată cu argint și Maya Hreniuc, bronz.

Hegyi: „O muncă extraordinară depusă de aceste fete

„A fost o muncă extraordinară depusă de aceste fete, toate merită remarcate și felicitate, inclusiv Giulia Crișan și Victoria Mârza, care au făcut un concurs foarte bun”, spune antrenorul Ciprian Hegyi. De adăugat că la prima etapă, cea din primăvară de la Timișoara, gimnastele CSM-ului au obținut tot cinci medalii: una de aur prin Antonia Mitu, două de bronz, Natalia Kapca și Alesia Albulescu și alte două la echipe, argint și bronz. Au fost două etape de Campionat Național, prima cu exerciții impuse, iar a doua cu liber alese, deci concursuri total diferite. În concluzie, cele zece medalii din acest an demonstrează că la CSM Arad se lucrează bine, iar gimnastica artistică arădeană propune pentru viitor destule sportive de perspectivă.

Facebook Comments