Gigi Becali, bun de plată! Vin ultimii bani la UTA și Atletico, în schimbul transferului lui Man

by Sorin Haut

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis că FCSB este bună de plată! Clubul patronat de Gigi Becali nu a trimis către UTA și Atletico Arad toți banii ce li se cuveneau în urma vânzării lui Dennis Man  (23 de ani) în Italia, la Parma, însă este obligat să o facă pentru a nu avea probleme. În momentul transferului la Parma, UTA și Atletico Arad dețineau un procent de 11% din jucător. În plus, independent de acel procent, există un altul de solidaritate, de 5%, către cluburile ce l-au ajutat să se dezvolte până la vârsta de 23 de ani. În total, cele două cluburi din Arad ar fi trebuit să primească din partea celor de la FCSB aproximativ 1,4 milioane de euro. Cu toate acestea, Gigi Becali nu a plătit integral banii, iar Atletico Arad a mers la comisii. FCSB mai are de plătit celor două cluburi aproximativ 180.000 de euro, iar dacă clubul nu face dovada plății până la 3 martie 2022, riscă interzicerea dreptului la transferuri și depunctarea în clasament.

Gigi Becali, executat de Comisia de Etică a FRF

Sancționează debitorul FC FCSB SA cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul CS Atletico Arad. Acordă termen în data de 02.03.2022, ora 15.00, dată la care debitorul FC FCSB SA să prezinte dovada plății față de creditorul CS Atletico Arad conform Hotărârii nr. 250/CL/14.09.2021 rămasă definitivă prin Decizia nr. 59/CR/04.11.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, anunță Comisia de Etică a FRF. Nu este o sumă care să-i dea mari bătăi de cap lui Gigi Becali și este greu de crezut că FCSB nu-și va achita datoriile și va fi depunctată sau interzisă la transferuri. Cu toate acestea, ocupanta locului secund din Liga 1 nu mai poate trage de timp și trebuie să-și achite datoriile, dacă nu cumva a făcut-o deja.

UTA și Atletico au luat 11% din transferul lui Man la Parma

UTA ia 11%. Aveau 15% (n.r – când Man a plecat la FCSB), am mai cumpărat eu 2% și încă 2%. Am vrut să cumpăr tot, dar nu voiau. Țin minte că 11% a rămas Pe Man am dat 250.000, mai trebuie să dăm cam 1,3 la UTA. Cu totul, cu totul să zicem că la 2 milioane m-a costat. Am luat 13, deci 11 milioane câștigul. Am exagerat probabil eu cu sumele de transfer, dar credeam ce spuneam. Bine, s-a și întâmplat asta. Dacă nu era pandemie, vorbeam acum de sume de 500-700 milioane la jucători ca Mbappe. Acum, când pandemia se oprește, vor exploda prețurile imediat. Va fi dorință, foamete de fotbal și de bani, tot„, declara Gigi Becali, în urmă cu un an, la Digi Sport Special. (digisport.ro)

Facebook Comments