Gheorghe Falcă taie bursele elevilor în prag de Crăciun

by Paul Anghel

Primarul Gheorghe Falcă a tăiat bursele pentru foarte mulţi elevi arădeni cu rezultate bune la învăţătură.

Este  vorba despre bursele de merit a peste 1.500 de elevi care învaţă la şcolile din municipiul Arad.

Doar la Colegiul Naţional „Dimitrie Ţichindeal” 340 de elevi merituoşi au fost eliminaţi din pixul primarului de pe această listă. În total, conducerea acestei şcoli a solicitat 680 de burse şi a primit fonduri doar pentru jumătate dintre elevi.

La modul declarativ, Primăria Arad spune că nu are suficiente fonduri, întrucât mediile din acest an au fost mai mari decât în anii precedenţi, astfel că pentru a se încadra în suma alocată, s-a trecut la tăieri masive.

Cu toate că nivelul taxelor şi impozitelor locale din Arad este unul ridicat, iar pentru 2018 unele dintre acestea au suferit creşteri semnificative, cu toate că excedentul bugetar cu care se laudă Primăria Arad este de aproximativ 30 de milioane de euro, primarul Gheorghe Falcă a preferat să-i lase pe unii dintre elevii arădeni, în prag de Crăciun, fără aceste burse.

Faptul că tânăra generaţie este sacrificată de o administraţie care plăteşte 8.500 de euro pentru o bancă de pe strada Meţianu arată dezinteresul pentru educaţie, dar şi aplecarea spre afaceri oneroase.

Pentru a rămâne mai mulţi bani pentru afacerile de partid, în anul care vine, administraţia Falcă a preferat să-i sacrifice pe elevi.

Deşi la toate deschiderile de an şcolar Gheorghe Falcă vorbeşte despre sprijinul pe care îl acordă procesului de educaţie din Arad, atunci când vine vorba despre un sprijin real, preferă politica specifică PDL-ului, anume aceea de a tăia.

Facebook Comments