Gheorghe Falcă, acuzat de practici ilegale ce ar trebui să intre în atenţia DNA!

by Paul Anghel

Primarul Gheorghe Falcă este acuzat de dictatură şi de ilegalităţi, în urma şedinţei Consiliului Local Municipal de marţi.

În cursul zilei au avut loc o şedinţă extraordinară de îndată, urmată de una ordinară a CLM. Beniamin Vărcuş, liderul grupului de consilieri PSD şi ALDE, acuză practici nedemocratice şi totodată, ilegale venite din partea primarului Falcă.

Punctul care a iscat probleme, a fost dat de proiectul de hotărâre privind aprobarea  Caietului de sarcini, a modelului de contract de achiziţie publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare menajeră a municipiului Arad şi încheierea  contractului de servicii  de  salubrizare menajeră prin negociere fără publicarea unui anunț prealabil.

PSD şi ALDE au considerat ilegală intenţia, având în vedere că situaţie era una cunoscută de ceva vreme, însă administraţia Falcă nu a luat nicio măsură din timp. „Nu am înţeles urgenţa, având în vedere faptul că se ştia de un an de zile că acest contract pentru salubrizarea menajeră expiră. Administraţia Falcă nu şi-a făcut treaba, astfel că a forţat adoptarea acestei decizii. Este una ilegală, cu atât mai mult cu cât proiectul trebuia să treacă cu o majoritate de două treimi, nu cu majoritate simplă aşa cum au decis reprezentanţii Primăriei”, a declarat Beniamin Vărcuş.

Social-democratul a criticat şi faptul că un consilier local al PSD nu poate să îşi preia mandatul, din pricina maşinii de vot a primarului Falcă.

Social-democratul Flavius Filip trebuia să fie validat în funcţia de consilier municipal, încă de acum trei luni. Maşina de vot a primarului Falcă s-a opus, astfel că Filip nu a putut să îşi preia atribuţiile. „Flavius Filip are în spate votul arădenilor, însă acesta este nesocotit de primar şi de PNL. Toate actele erau pregătite, a fost validat în comisia de validare, însă supuşii lui Falcă au respins această situaţie. În şedinţa de astăzi am solicitat ca punctul privind validarea lui Falvius Filip să fie mutat în fruntea listei, însă iniţiativa noastră a fost respinsă. De aceea am decis să părăsim sala de şedinţe pentru a nu participa la această mascaradă. Vom face toate demersurile legale necesare pentru ca Flavius Filip să îşi poată prelua mandatul de ales local”, a mai spus Beniamin Vărcuş.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate