Gestul făcut de Cristi Hrubaru pentru copii tratați de cancer

by Cristian Dobre

Valul de solidaritate comunitară concentrat în criza provocată de coronavirus, a făcut ca anumite categorii cu probleme medicale mult mai grave, cum ar fi copiii bolnavi de cancer, să rămână fără sprijin. Nu i-au uitat motocicliștii.

Cristi Hrubaru și membrii din marea familie a motocicliștilor au fost ieri, la Institutul Clinic Fundeni, pentru a le schima așternuturile micuților ce fac chimioterapie, o categorie cu nevoi de îngrijire specială. Au dus 200 lenjerii de pat complete, tratate cu ioni de argint, 100 de compleuri sanitare și 100 de huse de pat, toate cumpărate din donații. Fibrele textile tratate cu ioni de argint anihilează bacteriile și păstrează pentru zeci de spălări aceste proprietăți necesare copiilor aflați în tratament. Pacienți a căror piele, în timpul ședințelor chimioterapeutice, este vulnerabilă.

”Este doar un prim pas, un prim transport, totul achiziționat din donațiile motocicliștilor, prietenilor acestora și a multor vedete ale muzicii, mass media și a sportului, amintim Cosmin Contra, Mihai Leu (care ne-a donat mănușile sale norocoase din perioada când a ajuns campion mondial la box), Cristina Neagu, jucătorii lotului national de rugby, cantautorul Nicu Alifantis (FOTO), Rareș Năstase (Pro TV)  s.a.m.d.

”Banii strânși până acum nu sunt mulți, dar dorința noastră de a ajuta este enormă și îi invităm pe cât mai mulți să ni se alăture”, îndeamnă Hrubaru, rockerul șef de la Rock FM, implicat de ani buni în acțiunile caritabile ale comunității motocicliștilor români.

”Este în continuare nevoie de implicare socială și aici, la secțiile de hemato-oncologie pediatrică și nefrologie pediatrică ale Spitalului Fundeni. În continuare, este nevoie de lenjerii, saltele, pilote, perne, pijamale, mănuși, măști, dezinfectanți și multe altele”, adaugă Hrubaru care a predat ieri primul transpot doamnei doctor Otilia Niculița.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments