Germania trimite ajutoare pentru secțiile de ATI din România

by Cristian Dobre

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române va ajuce, joi, în România echipamente de terapie intensivă donate de Germania. Cu aceeaşi aeronavă vor fi repatriaţi militarii români recent răniţi în Afganistan şi care erau trataţi în Germania.

”O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române va aduce joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităţilor medicale din România pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania. Cu acelaşi zbor vor fi repatriaţi şi militari români care au fost răniţi în Afganistan şi care au fost trataţi la Centrul Medical Regional Landstuhl”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, informează Mediafax.

Sursa citată a precizat că aeronava va sosi la Baza 90 Transport Aerian, în jurul orei 15.30.

Militarii răniţi în Afganistan vor fi internaţi în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde vor fi evaluaţi de o comisie medicală.

”În funcţie de rezultatul investigaţiilor clinice şi paraclinice, pacienţii vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistenţă şi consiliere psihologică şi programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate şi individualizate la fiecare caz în parte”, au transmis, la rândul lor, reprezentanţii MApN.

Facebook Comments