Germania, Olanda şi Danemarca vor furniza Ucrainei tancuri de tip Leopard 1

by Andreea Radu

Germania, Olanda şi Danemarca intenţionează să furnizeze Ucrainei aproximativ 100 de tancuri de tip Leopard 1, de fabricaţie germană, în cadrul eforturilor de asistenţă pentru a respingerea invaziei militare ruse, scrie antena3.ro.
„Vor fi livrate cel puţin 100 de tancuri de tip Leopard 1A5, în următoarele luni”, anunţă, într-un comunicat comun, miniştrii Apărării din Germania, Olanda şi Danemarca, potrivit cotidianului Le Monde.
Anunţul a fost făcut în timp ce ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, se află în vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Anterior, oficiali guvernamentali germani citaţi de postul RND au declarat că Ucraina va primi până în 2024 aproximativ 100 de tancuri de tip Leopard 1A5.
Germania a acceptat, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei şi 14 tancuri de tip Leopard 2, mai avansate. Berlinul a aprobat şi cererile unor ţări europene de a transfera Ucrainei tancuri Leopard 2.

Facebook Comments