Germania aprobă legalizarea parţială a canabisului de la 1 aprilie

by Andreea Radu

Parlamentul german a dat vineri undă verde pentru legalizarea parţială a canabisului pentru uz personal începând de la 1 aprilie. Camera legislativă superioară, Bundesrat, a decis să lase să treacă proiectul în şedinţa de vineri, după ce aceasta fusese aprobat de Bundestag luna trecută, scrie Agerpres.ro.
Noua lege le permite adulţilor să deţină o cantitate de până la 25 grame de canabis pentru uz personal în public. De asemenea, va fi autorizată cultivarea a trei plante de canabis în propria casă şi posesia a până la 50 grame pentru uz personal în locuinţă. Consumul de marihuana în spaţii publice va fi interzis în şcoli, centre sportive şi pe o rază de 100 metri de acestea.
Proiectul nu avea nevoie de o aprobare oficială din partea Bundesrat, dar această cameră ar fi putut să ceară o comisie de mediere şi să întârzie procedura.
În pofida câtorva voci critice, vineri nu s-a întrunit o majoritate în favoarea trimiterii legii către o comisie de mediere. Pentru a preveni un vot împotriva proiectului în Bundesrat, guvernul german a promis să modifice retroactiv unele dintre prevederi.

Facebook Comments