Ger în România, în perioada următoare! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

by Andreea Radu

Meteorologii anunță frig și ninsori în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. De la jumătatea lunii februarie însă, vremea începe să se încălzească iar cantitățile de precipitații să scadă, scrie antena3.ro.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30.01.2023 – 27.02.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână local în sud-est și la munte, dar și mai ridicate în extremitatea de nord-est, sud-vest și de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zonele montane, dar și în general deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, sud-estice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, local în regiunile sudice, nordestice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în nordul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate