George Cosac este vechiul și noul președinte al Federației Române de Tenis

by Sorin Haut

Fostul tenisman George Cosac (55 de ani) a câştigat alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis care s-au desfăşurat, vineri, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti după ce ceilalţi patru candidaţi, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov şi Mihai Rusu s-au retras din cursa electorală. Cosac a primit 142 de voturi, alte două fiind declarate invalide. La începutul Adunării Generale de alegeri de vineri au fost prezenţi 157 din numărul total de 421 de membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis, însă până la exprimarea votului 13 preşedinţi au plecat. Conform Statutului Federaţiei Române de Tenis, invocat în cadrul şedinţei AG în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Sportului şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, mandatul noului preşedinte are o durată de 4 ani.

CS Sportsin Arad s-a numărat printre cei care au votat

Aceasta a fost a treia programare a alegerilor, celelalte două din 27 octombrie 2022 şi 14 decembrie 2022 fiind amânate din cauza lipsei de cvorum. Pentru a fi întrunit cvorumul decizional era nevoie de două treimi din numărul total al membrilor cu drept de vot. La prima Adunare Generală de alegeri au fost prezenţi 46, iar la a doua doar 26 din totalul de 421 de membri afiliaţi. Conform statutului FRT, la cea de-a treia programare a alegerilor nu se mai ţine cont de cvorum şi se poate vota chiar şi dacă este prezent un singur membru afiliat. Printre cei care au votat ieri s-a aflat și colegul nostru Călin Moga, cel care conduce clubul CS Sportsin, club arădean ce are legitimate trei jucătoare WTA, Cristina Dinu, Andreea și Ioana Roșca. 

Cosac ajunge la al treilea mandat, după 2013 și 2017

Pentru Cosac acesta este cel de-al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. El a mai fost ales în 2013 şi 2017, însă cel de-al doilea mandat nu s-a derulat până la final din cauza unor probleme juridice privind înregistrarea membrilor afiliaţi la tribunal. Din acest motiv, Ministerul Tineretului şi Sportului a întrerupt finanţarea, iar FRT a fost nevoită să organizeze alte alegeri în 2019, câştigate de Ion Ţiriac.

 

Facebook Comments