GCA reamintește proprietarilor de terenuri că trebuie să ia măsuri pentru combaterea ambroziei

by Adrian Topor

Luând în considerare legislația privind combaterea buruienii ambrozia adoptată la nivel național prin Legea nr. 62/2018 aprobate prin H.G 707/2018,  SC. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD S.A.  a inițiat o amplă acțiune de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe domeniul public pe tot parcursul lunii iunie.

S-a intervenit cu două echipe coordonate de șef department spații verzi Șerb Cosmin, pe raza municipiului Arad în următoarele locații: Strada Pădurii Strada Vântului Sânicoulaul Mic, Strada Tarafului, Pistele de biciclete de pe digul râului Mureș, platformele de gunoi din preajma condominiilor, strada Constituției (marginea drumului) Strada Mărului, Strada 6 Vânători, Condominiu Alfa, Condominiu Aurel Vlaicu, Condominiu Bujac, Condominiu Confecții, Condominiu Drăgășani, Condominiu Gai Condominiu Pârneava, Condominiu Centru, Condominiu Funcționarilor, Condominiu Grădiște Condominiu Micălaca și alte suprafețe de pe strada Mărului, Vântului, Groapa de gunoi, Penitenciar.

În scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, s-au desfășurat lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

Acțiunea de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe domeniul public va continua și în perioada următoare rugându-i  totodată pe cetățeni să ni se alăture în demersul acestei acțiuni.  Facem un apel la cetățenii care dețin terenuri private să ia măsurile de toaletare a spațiilor verzi. Menționăm faptul că pe terenurile proprietate privată, proprietarii sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin. ”, transmit reprezentanții GCA.

Facebook Comments