Gazprom suplimentează gazele către Ungaria, în urma întâlnirii dintre Orban și Putin din China

by Andreea Radu

După vizita din China de săptămâna trecută, premierul Ungariei nu s-a întors cu mâna goală. Într-o lume în care problemele sunt tot mai mari de la o săptămână la alta, iar oameni nevinovați își pierd părinții, copiii și agoniseala de-o viață din cauza rușilor, sunt și lideri politici care nu se sfiesc să dea mâna cu șeful de la Kremlin, cel care le dictează militarilor săi să distrugă totul în estul Ucrainei.
Viktor Orban, unul dintre prietenii lui Vladimir Putin, așa cum a fost numit de presa internațională de-a lungul timpului, a mers în China să se întâlnească cu cel mai criticat om al planetei.
În timp ce țările Uniunii Europene și-au redus drastic dependența de energia provenită din Rusia, ca răspuns la războiul din Ucraina, Orban e cel care schimbă forinți în ruble ca să cumpere și mai mult gaz de la Gazprom. Acesta le promite ungurilor că asta e soluția pentru criza energetică apărută odată cu invadarea ilegală a Rusiei în Ucraina.
Șeful Gazprom a anunțat că livrările suplimentare către Ungaria se ridică la 1,3 miliarde de metri cubi de gaze. Problema e că soluția avansată de Victor Orban, cea de a rămâne prieten cu președintele Rusiei, nu a adus mari beneficii ungurilor.
Inflația din țara vecină e cea mai mare din blocul comunitar european, iar prețurile de la pompă sunt mai mari decât în România, deși premierul ungar a testat niște măsuri populiste la sfârșitul anului 2021. A renunțat rapid la plafonările de prețuri după ce măsura a provocat o criză de aprovizionare și panică în rândul șoferilor, conform stiri.tvr.ro.

Facebook Comments