GAURA DE DOUA MILIARDE DE LEI VECHI IN CONTURILE AJF ARAD

by Cosmin Mihuta

Ape tulburi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad, unde noua conducere a comandat un audit financiar, pentru a vedea ce s-a preluat de la fostul preşedinte Dorel Cura. Cele descoperite de experţii care au realizat auditul arată că la AJF Arad, în ultimii patru ani, s-au întâmplat o serie de lucruri la limita legii sau dincolo de ea. În principal, din conturile asociaţiei lipsesc vreo două miliarde de lei vechi, sume cheltuite  în mod nejustificat şi care ar putea face obiectul unor plângeri penale. Aşa se explică faptul că arbitrii şi observatorii n-au fost plătiţi anul trecut luni întregi, deşi cluburile au achitat la AJF sumele de bani necesare plăţii acestora, sume despre care la acel moment se vorbea că au dispărut misterios din conturile asociaţiei, aşa cum au dispărut şi cele 400 de milioane de lei vechi lăsate de fostul preşedinte Nicu Selejan.

Din informaţiile noastre, în aceste zile se fac presiuni mari asupra noii conduceri AJF Arad ca aceste lucruri să rămână la nivel de audit, adică să nu fie transmise mai departe spre instituţiile abilitate. Se aude că se fac presiuni enorme dinspre conducerea Primăriei Arad ca cei de la AJF să oprească orice anchetă la adresa fostului preşedinte. În plus, sunt presiuni enorme ca noua conducere AJF să oprească anchetele cu privire la modul în care UTA Bătrâna Doamnă a fost primită (ilegal spun unii specialişti) în liga a IV-a. O eventuală eliminare din competiţie a UTA-ei BD, care ar putea fi decisă de AJF Arad, ar putea declanşa un scandal monstru, care se va lăsa cu dosare penale pentru cei din ONG-ul UTA BD, dar şi pentru persoane importante din Primărie şi pentru clientela PD-L Arad care sifonează banul public prin acest club fantomă.

Situaţia de la AJF Arad este, aşadar, incendiară, iar presiunile asupra conducerii sunt enorme. Poate n-ar fi rău ca instituţiile abilitate să intervină, fiindcă avem de-a face cu o serie de acţiuni ale unor oameni politici ce pot fi încadrate cu uşurinţă la trafic de influenţă sau abuz în serviciu.

Facebook Comments