„Galben-albastrele” şi-au respectat statutul de favorite în fieful mureşencelor

by Sorin Haut

Baschetbalistele de la FCC UAV Arad au oferit fanilor săi o nouă victorie în Liga Naţională, a 15-a a sezonului 2021/2022. Trupa lui Jose Araujo a jucat în această seară ca un adevărat lider al clasamentului şi s-a impus la Târgu Mureş la 17 puncte diferenţă, scor 79-62. Puse în gardă de rezultatele bune ale mureşencelor din actuala ediţie, arădencele au tratat cu maximă concentrare cea mai interesantă dispută a etapei cu numărul 16. FCC UAV-ul a fost echipa superioară pe întreaga durată a jocului și s-a aflat permanent în control într-un meci cu ritm şi intensitate, dar şi cu multe greşeli, 39 de mingi pierdute de ambele echipe. Echilibrul disputei s-a menţinut aproape pe întreaga durată a primului sfert, cu alternări la conducere pe tabela de marcaj. Apoi, Aradul a preluat iniţiativa şi s-a aflat în avantaj permanent, dar fără să treacă granița a zece puncte diferență. Pe fondul unor ratări consecutive în ofensivă ale lui BC Sirius, elevele lui Jose Araujo au accelerat în ultima parte a jocului şi s-au dezlănţuit pe parchet, când scorul a ajuns de la 54-62 la 54-72, interval în care s-a şi lămurit problema învingătoarei, scor final 62-79 (16-21, 20-24, 14-14 şi 12-20). Îmbucurător e că FCC UAV a avut nouă jucătoare pe lista marcatoarelor, Hadzovic şi Keys fiind din nou cele mai active din tabăra „galben-albastră”.

Nouă jucătoare pe lista marcatoarelor: Hadzovic şi Keys, cele mai bune arădence

De cealaltă parte a ieşit la rampă doar una din cele trei americance ale gazdelor, Sherill bifând un „double-double”, ex-arădeanca Lipovan fiind a doua marcatoare a mureşencelor. Astăzi s-au mai disputat trei partide din etapa a 16-a, iar rezultatele finale au fost: CSM Satu Mare – CSM Târgoviște 94-54, Phoenix Simona Halep Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe 64-83 şi Rapid București – KSE Târgu Secuiesc 59-67. În clasament continuă să conducă Aradul, 31 de puncte, urmată de CSM Satu Mare şi Sepsi, ambele cu 25 de puncte dar şi trei meciuri mai puţin disputate! CSM Alexandria completează careul de aşi, cu 24 de puncte, şi ea cu două meciuri mai puţin jucate decât liderul campionatului. Următorul meci al arădencelor este programat pentru săptămâna viitoare, atunci când în Polivalentă sosesc baschetbalistele de la KSE Târgu Secuiesc. Duelul de sâmbătă, 29 ianuarie, va începe de la ora 18.

Marcatoare:

Târgu Mureș: Sherill 28 puncte (1×3) şi 18 recuperări!, Lipovan 10 (2×3), Griffin 9 (1×3), Badi 6, Czibalmos 3 (1×3), Feiess 2 şi Solyom 2.

Arad: Hadzovic 21 puncte (1×3), Keys 16, Akathiotou 11 (3×3), Sutherland 9, Mîrne-Nagy 6, Vitulova 6, Ghiță 5, Manea 3 şi Vați 2. (foto: baschetarad.ro)

Facebook Comments